Cascavalul se taie cuburi si se dau pe rand faina alba, cele 2 oua batute cu putina sare, pesmet, iar ou si iar pesmet. Ideea este ca aceste cubulete sa fie foarte bine impachetate in ou si pesmet.
Cubuletele se dau la congelator aproximativ 1 ora (si mai mult, 2-3 ore). Ciupercile se curata, se feliaza in felii nu prea subtiri si se usuca pe gratar sau pe in tigaie fara grasime.
Se spala legumele, se usuca salata, se feliaza rosiile si ridichile, se taie coditele de ceapa feliute subtiri. Se aseaza deja pe platou salata, felii de ridiche, ciupercile si feliutele de rosii.
Se incinge ulei in tigaie si se prajesc cubuletele de cascaval, la foc iute, foarte repede, atat cat sa se rumeneasca putin pesmetul. !!!Daca apar puncte albe la colturile cubuletelor, inseamna ca nu au fost bine tapetate cu oua si pesmet. Se scot pe servetele pentru a inlatura surplusul de ulei.
Se toaca ceapa foarte fin si se caleste in 2-3 linguri de ulei, se adauga usturoliul tocat fin, apoi condimentele, sarea,o lingurita zahar si 4-5 linguri otet. Lasati sa se inmoaie putin ceapa.
Cubuletele de cascaval se aseaza in mijloc, iar sosul de ceapa se toarna cu grija peste ciuperci. Se presara coditele de ceapa verde peste rosii, se orneaza si daca mai este nevoie se stropesc legumele cu putin ulei de masline.
Daca existau si stelute negative iti dadeam minus 1000! Carpaccio inseamna doar carne cruda de vita, feliata extrem de subtire. Cu ingaduinta poate fi si vanat, peste sau fructe de mare, toate crude. Carpaccio de ciuperci! Ce zici de un carpaccio de rosii, de dovlecei sau de ardei iute? Este la fel ca si ineptia "salata boeuf cu carne de porc (pui, curcan...)". Adica salata de vita cu carne de porc! Incredibil ce se poate publica pe acest site. Concluzie: propun un carpaccio din SilviaU!
Ioane draga, ai perfecta dreptate. Asa e. Carpaccio e doar din carne. Reteta am luat-o dintr-o revista si exact asa i-am pastrat denumirea. Tu esti tare rautacios bai Ioane. Ia mergi de canta la alta masa!
O steluta cu indulgenta. pentru a mi se permite comentariul. O aiureala totala, limba romana zdrobita, Nu inteleg de ce se mai prezinta asemenea aiureli!
Ioane draga, ai perfecta dreptate. Asa e. Carpaccio e doar din carne. Reteta am luat-o dintr-o revista si exact asa i-am pastrat denumirea. Tu esti tare rautacios bai Ioane. Ia mergi de canta la alta masa!