Petitchef

Reteta de post fasole cu orez si ciuperci la oala sub presiune

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Fasolea se pune la inmuiat in apa cu cateva ore inainte, dupa care se pune la fiert. S-ar putea sa dureze ceva Daca aveti, este bine sa folositi o oala sub presiune, in care fasolea va fierbe mult mai repede.asa ca puteti sa va apucati de preparat restul ingredientelor. Tocati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati ciupercile felii subtiri.
  • Le puneti pe toate in putin ulei incins.Intre timp pregatiti orezul spalat cu apa rece, bulionul,maghiranul, sarea si piperul si le adaugati in tigaie, adaugand si suficienta apa ca sa acopere ingredientele.
  • Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, amestecand des ca sa nu se lipeasca, aproximativ 30 minute.Dupa ce a fiert fasolea, o scurgeti de apa si o adaugati in tigaie impreuna cu mazarea.
  • Lasati totul la fiert inca aproximativ 15 minute sau pana scade sosul si gata. Este o reteta de post foarte gustoasa, iar combinatia hranitoare de fasole, orez, ciuperci prinde culoare prin adaosul de mazare.

Rețete inrudite

YouTube



Poze

Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, poza 1
Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, poza 2
Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, poza 3
Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, poza 4
Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, poza 5

Întrebări:




Comentarii:

Lixandra, 17/04/2019

Si eu fierb fasolea in oala sub presiune , intai fara capac pana ii schimb cateva ape (calde) iar la ultima pun capacul si o fierb la foc mic tot 1 ora . Dar ce rost are sa faci combinatia asta cand poti face o iahnie de fasole cum se zice la noi si mananci cu muraturi sau o salata de varza ? Eu fac sosul separat , calesc ceapa cu un bulion de ardei gras rosu sau gogosar (blenduit) adaug morcov si pastarnac tocat si zeama de la fasolea fiarta . Condimentez cu sare , piper , foaie de dafin iar cand morcovul e fiert adaug ardei gras tocat , usturoi tocat , marar , fasolea fiarta separat si pun la cuptor sa mai fiarba impreuna pana este gata . Cine doreste poate pune carnati alaturi .

(0) (0) Abuz
06/03/2017

Fierb fasolea in oala sub presiune de mai bine de 30 de ani, si inca nu a explodat.(las fasolea in apa cateva ore, arunc apa si o pun in oala cu alta apa, la max 75% din capacitate). fierb la foc lent, maxim o ora. Este excelenta.

(1) (0) Abuz
03/03/2017

Nu puneti fasolea la fiert in oala cu presiune. din cauza spumei care se formeaza se pot infunda orificiile de evacuare a aburului si oala explodeaza. cine a scris reteta a copiat-o de undeva, zona America Latina, doar acolo se mananca fasole cu orez

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Super gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Reteta de post delicioasa – hummus
Reteta de post delicioasa – hummus
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei