Petitchef

Reteta de post fasole cu orez si ciuperci la oala sub presiune

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 g fasole uscata

250 g mazare congelata

200 g ciuperci

200 g orez cu bobul lung

1 ardei verde

1 ceapa mare

1 capatana de usturoi

1 lingurita de maghiran

1/2 lingurita de piper macinat

1/2 lingurita de sare.

Preparare

  • Fasolea se pune la inmuiat in apa cu cateva ore inainte, dupa care se pune la fiert. S-ar putea sa dureze ceva Daca aveti, este bine sa folositi o oala sub presiune, in care fasolea va fierbe mult mai repede.asa ca puteti sa va apucati de preparat restul ingredientelor. Tocati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati ciupercile felii subtiri.
  • Le puneti pe toate in putin ulei incins.Intre timp pregatiti orezul spalat cu apa rece, bulionul,maghiranul, sarea si piperul si le adaugati in tigaie, adaugand si suficienta apa ca sa acopere ingredientele.
  • Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, amestecand des ca sa nu se lipeasca, aproximativ 30 minute.Dupa ce a fiert fasolea, o scurgeti de apa si o adaugati in tigaie impreuna cu mazarea.
  • Lasati totul la fiert inca aproximativ 15 minute sau pana scade sosul si gata. Este o reteta de post foarte gustoasa, iar combinatia hranitoare de fasole, orez, ciuperci prinde culoare prin adaosul de mazare.

Poze

Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, poza 1Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, poza 2Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, poza 3Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, poza 4Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, poza 5


Video sugerat

YouTube

Comentarii:

Lixandra, 17/04/2019

Si eu fierb fasolea in oala sub presiune , intai fara capac pana ii schimb cateva ape (calde) iar la ultima pun capacul si o fierb la foc mic tot 1 ora . Dar ce rost are sa faci combinatia asta cand poti face o iahnie de fasole cum se zice la noi si mananci cu muraturi sau o salata de varza ? Eu fac sosul separat , calesc ceapa cu un bulion de ardei gras rosu sau gogosar (blenduit) adaug morcov si pastarnac tocat si zeama de la fasolea fiarta . Condimentez cu sare , piper , foaie de dafin iar cand morcovul e fiert adaug ardei gras tocat , usturoi tocat , marar , fasolea fiarta separat si pun la cuptor sa mai fiarba impreuna pana este gata . Cine doreste poate pune carnati alaturi .

(0) (0) Abuz
06/03/2017

Fierb fasolea in oala sub presiune de mai bine de 30 de ani, si inca nu a explodat.(las fasolea in apa cateva ore, arunc apa si o pun in oala cu alta apa, la max 75% din capacitate). fierb la foc lent, maxim o ora. Este excelenta.

(1) (0) Abuz
03/03/2017

Nu puneti fasolea la fiert in oala cu presiune. din cauza spumei care se formeaza se pot infunda orificiile de evacuare a aburului si oala explodeaza. cine a scris reteta a copiat-o de undeva, zona America Latina, doar acolo se mananca fasole cu orez

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Super gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci
Salata cu orez,mazare,porumb si ciuperci
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftele cu orez (reteta de post si nu numai)
Chiftele cu orez (reteta de post si nu numai)
6 porții
50 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu orez si ciuperci - de post
Ardei umpluti cu orez si ciuperci - de post
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

5 motive sa folosim „Oala sub presiune”5 motive sa folosim „Oala sub presiune”Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiSi noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: