Reteta de post fasole cu orez si ciuperci la oala sub presiune

De poiy10poiy10
(4.05/5 - 20 voturi)
3 comentarii

  • Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune
  • Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, Poza 2
  • Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, Poza 3
  • Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, Poza 4
  • Reteta de Post Fasole cu Orez si Ciuperci la Oala sub Presiune, Poza 5
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
30 min
Gata în:
1 oră
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 400 g fasole uscata
- 250 g mazare congelata
- 200 g ciuperci
- 200 g orez cu bobul lung
- 1 ardei verde
- 1 ceapa mare
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingurita de maghiran
- 1/2 lingurita de piper macinat
- 1/2 lingurita de sare.

Preparare

Etapa 1

Fasolea se pune la inmuiat in apa cu cateva ore inainte, dupa care se pune la fiert. S-ar putea sa dureze ceva Daca aveti, este bine sa folositi o oala sub presiune, in care fasolea va fierbe mult mai repede.asa ca puteti sa va apucati de preparat restul ingredientelor. Tocati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati ciupercile felii subtiri.

Etapa 2

Le puneti pe toate in putin ulei incins.Intre timp pregatiti orezul spalat cu apa rece, bulionul,maghiranul, sarea si piperul si le adaugati in tigaie, adaugand si suficienta apa ca sa acopere ingredientele.

Etapa 3

Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, amestecand des ca sa nu se lipeasca, aproximativ 30 minute.Dupa ce a fiert fasolea, o scurgeti de apa si o adaugati in tigaie impreuna cu mazarea.

Etapa 4

Lasati totul la fiert inca aproximativ 15 minute sau pana scade sosul si gata. Este o reteta de post foarte gustoasa, iar combinatia hranitoare de fasole, orez, ciuperci prinde culoare prin adaosul de mazare.

Rețete inrudite


Întrebări:



De poiy10poiy10




Comentarii:

03/03/2017

Nu puneti fasolea la fiert in oala cu presiune. din cauza spumei care se formeaza se pot infunda orificiile de evacuare a aburului si oala explodeaza. cine a scris reteta a copiat-o de undeva, zona America Latina, doar acolo se mananca fasole cu orez

(0) (0) Abuz
06/03/2017

Fierb fasolea in oala sub presiune de mai bine de 30 de ani, si inca nu a explodat.(las fasolea in apa cateva ore, arunc apa si o pun in oala cu alta apa, la max 75% din capacitate). fierb la foc lent, maxim o ora. Este excelenta.

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Super gustoasa

(0) (0) Abuz


Punctează această reţetă:

Video sugerat

Risotto de quinoa si ciuperci




Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului5 motive sa folosim „Oala sub presiune”5 motive sa folosim „Oala sub presiune”

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale