Petitchef

Fasole batuta, de post

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se fierbe fasolea bine, in doua ape (la a doua tura, apa sa fie fierbinte).
    Cand este gata, se strecoara si se trece imediat prin sita sau prin blender, apoi se bate cu mixerul turnand putin cate putin uleiul (pana se umfla).
  • Se adauga sarea, piperul si usturoiul pisat si se amesteca totul foarte bine. Se aseaza apoi intr-un castron mai larg, din care ulterior puteti "taia" cu gura unui pahar portii individuale, cum facut
    Separat se caleste ceapa (intr-o lingura de ulei) si se adauga o lingurita de boia.
  • Se asterne deasupra piureului de fasole. Se serveste mai degraba rece dar si cald e nemaipomenit
    mai ales cu niste felii apetisante de ardei capia sau gogosari copti/murati, dupa care lesin mereu
    sau langa niste castraveti, la fel -murati "sectiune" surprinsa langa ce urma sa se transforme in niste mici si apetisante mini-pizza
    pentru cei care, evident, nu tin post.


Poze

Fasole batuta, de post
Fasole batuta, de post - poza 2
Fasole batuta, de post - poza 3
Fasole batuta, de post - poza 4

Întrebări:




Comentarii (11):

21/06/2015

DELICIOASA

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
05/02/2015

Frumoasa prezentare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/03/2017

Fasolea trebuie muiata si chiar si apa de inmuiere trebuie schimbata de 2-3 ori deoarece, ca toate leguminoasele fasolea contine fitati care se leaga de calciul din sange impirdicand absorbtia acestuia; prin muiere o parte a fitatilor se dizolva in apa si se elimina. de asemenea e bine sa fie frecata cu un pic de ulei, deoarece vitaminele liposolubile pe care le contine sunt absorbite numai in prezenta unei grasimi. As recomanda sa fie folosit surplusul de ulei de la calitul cepei.

(0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 21/04/2016

Daca schimbi o singura apa e clar ca o sa ai probleme digestive. La fasole se schimba minim doua ape, cel mai indicat ar fi trei. Se pune fasolea in apa rece la fiert se lasa sa dea in fiert se mai lasa sa fiarba cinci minute si se scurge apa dupa care se adauga alta si se repeta procedeul de trei ori. Dupa ce a fiert se pun boabele de fasole fierbinti si cu ceva apa de la fiert in vasul blenderului cu sare si cativa catei de usturoi si se blendeaza bine. la sfarsit fasolea trebuie sa fie ca o ciulama groasa pentru ca atunci cand se va raci complet se va intari. Blendati fasolea din doua parti pentru ca nu are loc toata odata in blender, gustati-o sa vedeti daca-i mai lipseste ceva si puneti-o intr-un castron din care veti servi la masa. Nu-i mai adaugati ulei ca nu faceti maioneza. O singura ceapa e foarte putin pentru 1/2kg de fasole asa ca tocati solzisori 4-5 cepe mai maricele, incingeti niste ulei intr-o tigaie si prajiti ceapa la foc potrivit amestecand mereu pana incepe sa se caramelizeze cand adaugati o lingura plina de bulion sau pasta de tomate amestecand in continuare. Stingeti focul si scurgeti uleiul de la ceapa iar ceapa imprastiati-o peste fasole. E cea mai buna fasole batuta pe care o sa o mancati vreodata!

(0) (1) Abuz
18/04/2016

F.B.

(0) (0) Abuz
23/11/2015

Daca lesini mereu, e din cauza lipsei de oxigen datorata flatulentelor provocate de fasole, nu din cauza gogosarilor murati! Oricum ar fi, fasolea boabe se lasa la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte de a o pune la fiert, preferabil peste noapte! Si astfel se fierbe in timp mai scurt si mai bine!

(1) (0) Abuz
23/11/2015

EXCEPŢONAL DE GUSTOASĂ.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.

(0) (0) Abuz
10/07/2015

Gustoasa,sanatoasa mai putin dar basinoasa din plin!

(0) (1) Abuz
12/12/2013

Super!!!!!!.Merita din plin!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
10/09/2013

UN FEL DE MINCARE SI SANATOASA SI GUSTOASA

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează