Petitchef

Risotto cu legume

Felul principal
4 porții
5 min
30 min
Foarte ușor
Este o reteta simpla si gustoasa, excelenta pentru lacto-vegetarieni.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 ml fond de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat)

3-4 linguri de unt (sau ulei de masline extra virgin)

150 g mazare congelata

150 g fasole pastai, congelata

1 lingura de ulei de masline extra virgin

1 ceapa mica, tocata marunt

2 catei de usturoi, tocati marunt

200 g orez pentru risotto (tip Arborio, Carnaroli sau Vialone Nano)

120 ml vin alb, sec

sare

piper negru, proaspat macinat

60 g branza Parmesan, rasa

1 legatura de patrunjel, tocata

frunze proaspete de patrunjel, pentru decor

Preparare

  • Se incinge bulionul intr-o oala. Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul de masline impreuna cu 2 linguri de unt; se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic, circa 5 minute, fara sa se coloreze. Cand vegetalele sunt moi, se adauga orezul si se mareste flacara.
  • Orezul va incepe sa se prajeasca putin, asa ca trebuie amestecat continuu. Dupa 1 minut va fi putin translucid. Atunci se adauga vinul si se amesteca in continuare, pana ce lichidul este aproape absorbit.
  • Odata ce vinul a fost absorbit de orez, se adauga un polonic cu fond si 1/2 lingurita de sare.
  • Se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba, in asa fel incat orezul sa nu se arda la marginile tigaii. Se tot adauga polonice cu bulion, pe masura ce cantitatea de lichid anterioara a fost absorbita, amestecand pentru ca amidonul sa iasa din boabele de orez. Acest proces va dura cam 15-20 de minute.
  • Cand se adauga ultima transa de fond, se adauga si mazarea si fasolea pastai; se amesteca bine 1 minut, ca sa se incinga. Cand boabele de orez sunt fragede se ia tigaia de pe foc, se adauga restul de unt, branza Parmesan si patrunjelul. Se amesteca bine, apoi se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa stea 5 minute. Aceasta etapa este foarte importanta, caci permite orezului sa capete textura cremoasa si suculenta.
  • Se serveste risotto-ul imediat, cat timp isi pastreaza textura corecta, presarat, eventual, cu putina branza Parmesan, proaspat rasa, si decorat cu frunze proaspete de patrunjel.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu legume si peste
Risotto cu legume si peste
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Risotto cu legume
Risotto cu legume
3 porții
1 oră
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Risotto cu legume
Risotto cu legume
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Risotto cu St Jacques si sofran
Risotto cu St Jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
3.5 / 5
Rețetă RISOTTO KIT
RISOTTO KIT
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1h45m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.