Petitchef

Sarmale cu orez si ciuperci

Felul principal
8 porții
20 min
3 ore
Ușor
341 Kcal

Ingrediente

8

Preparare

  • Am spalat orezul si l-am scurs de apa. Am tocat marunt ceapa iar morcovul l-am dat pe razatoare.

    In putin ulei de masline am calit ceapa, morcovul, ciupercile si orezul pentru 5 minute. Peste legumele calite am adaugat cimbrul, mararul, bulionul, sare si piper.
    Am pregatit frunzele de varza cat s-a mai racit compozitia de orez. Am pastrat frunzele cele mai bune si pe cele mai putin bune le-am taiat fasii si le-am folosit drept ''pat'' pentru sarmalute.
    Am impachetat sarmalele si le-am asezat in cratita.Peste ele am adaugat o jumatate de cana de suc de rosii si putina apa. Cealalta jumatate am folosit-o mai tarziu caci mai scade apa intre timp.Dupa toate astea am acoperit sarmalele cu frunze de varza.
    Eu cand prepar sarmalele le las pe flacara aragazului pentru o jumatate de ora apoi le las in cuptor la foc mic.Acum le-am lasat pentru vreo 2 ore in cuptor pana orezul a fost gata.
    Pofta buna!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 341Kcal
  • Carbo: 73.1g
  • Grăsimi: 1.3g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 8.3g
  • Fibre: 3.3g
  • Zahăr: 3.1g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)


Poze

Sarmale cu orez si ciuperci
Sarmale cu orez si ciuperci - poza 2
Sarmale cu orez si ciuperci - poza 3

Întrebări:




Comentarii (20):

25/01/2016

O reteta foarte buna,multumesc.

(0) (0) Abuz
13/10/2014

Buna reteta!....preferabil ciuperci naturale, cele la cutie s-au scumpit si au si un gust de conservant, iar pentru o diferenta de 1 leu, as lua 1/2 kg champignon!

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Ok

(0) (0) Abuz
07/12/2013

Bunatate

(0) (0) Abuz
04/12/2013

SARMALUTELE SUNT DELICIOASE SI LA FEL DE BINE , SI TOT DE POST ESTE PILAFUL DE OREZ CU CIUPERCI pupici, ioana

(0) (0) Abuz
29/10/2013

Ok...

(0) (0) Abuz
01/09/2013

Delicios!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
04/07/2013

Foarte utila.......

(0) (0) Abuz
10/06/2013

EXCELENT!!!

(0) (0) Abuz
01/04/2013

Delicioase.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează