Petitchef

Sarmale in vas de lut

Antreuri
4 porții
30 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg carne de porc tocata sau tocatura mixta

1 varza mare murata

200 g costita afumata

2 cepe mari

250 ml bulion sau rosii tocate

150-200 g orez

sare, piper

boia dulce

crengute de cimbru sau marar

1 ardei gras sau iute

Preparare

  • Puneti carnea tocata intr-un castron incapator. Tocati cepele si caliti-le in ulei. Puneti-le apoi peste carnea din castron si amestecati totul foarte bine. In untura ramasa se pune orezul si se caleste usor pe foc; se rastoarna in castronul cu carne si ceapa, se adauga condimentele, putina apa rece si se omogenizeaza.
  • Se desfac foile de varza; sarmalele se invelesc numai in "varful" frunzelor de varza. In oala mare de lut, pe fundul uns cu untura/ulei, asezati un strat de varza tocata, crengute de cimbru sau marar, cateva bucatele de afumatura, un strat de sarmale, si tot asa pana se termina sarmalele. Ultimul strat trebuie sa fie de varza si costita.
  • Acoperiti sarmalele cu bulion indoit cu apa (atat cat sa treaca peste sarmale) si ardei gras sau iute, crestat in varf. Se fierb sarmalele la foc mic, o zi intreaga. Eu le-am lasat la cuptor vreo 3, 4 ore, seara, si tot pe-atat a doua zi, de dimineata.

Poze

Sarmale in vas de lut, poza 1Sarmale in vas de lut, poza 2Sarmale in vas de lut, poza 3



Comentarii:

cristian23, 03/11/2018

Îmi place de cei care au înțeles că sarmalele trebuie să fiarbă cel puțin 3-4 ore la cuptor. Am văzut rețete care recomandă fierbere pe aragaz 1 oră! Cu alea joci ping pong sigur...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
theobara, 04/04/2017

Cred ca este f. gustoasa

(0) (0) Abuz
14/12/2013

Cred ca au un gust nemaipomenit voi face si eu multumesc ptr reteta

(0) (0) Abuz
felicia_58
felicia_58, 08/02/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale in vas roman
Sarmale in vas roman
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sarmale in vas ceramic
Sarmale in vas ceramic
8 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Sarmale in vas roman
Sarmale in vas roman
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Verina cu rucola si sfecla rosie
Verina cu rucola si sfecla rosie
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete de …sarmaleRetete de …sarmale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: