Petitchef

Sarmalute in foi de varza acra

Felul principal
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g pulpa de porc

500 g fleica de porc

100 g de orez

4 cepe mari


o legatura de stevie


sare si piper

2 linguri pasta de tomate

150 ml de ulei

Preparare

  • Carnea o trecem prin masina de tocat si o lasm la o parte. Ne vom ocupa de zarzavat:tocam marunt ceapa, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Punem o tigaie la incins in care pus uleiul.
    Punem ceapa,iar cand s-a inmuiat adaugam morcovul, amestecam si lasam 1-2 min, dupa care punem orezul spalat si scurs, amestecam iarasi si adaugam pasta de tomate.
  • Amestecam bine si lasam totul la calit cam 2 min., dupa care oprim focul.Cand amestecul cu orez s-a racorit, il adaugam peste carnea tocata, impreuna cu sarea ,piperul,cimbrul si stevia tocata marunt.
    Amestecam bine-bine-ca pe un aluat de paine.
  • Cat timp se mai odihneste umplutura, vom pregati frunzele de varza acra.Spalam bine varza ,trecand-o prin mai multe ape (ca sa-i mai scoatem din acreala) apoi desfacem frunza cu frunza, le taiem cotoarele,lasandu-le sa se mai scurga apa din ele.
  • Incepem sa impachetam sarmalele: luam o frunza de varza, nu mai mare de o palma, punem o lingurita cu varf, de umplutura, la un capat al frunzei si incepem sa rulam avand grija sa prindem marginele frunzei,in interiorul ruloului.
  • Procedam asa pina terminam umplutura.
    Intotdeauna eu fierb sarmalele la cuptor, la foc domol cam 3h, dar poate dura si mai mult daca varza este mai tare. Dupa ce terminat de impachetat, asezat intr-un vas de yena. pus pe 2 randuri, al doilea rind asezat invers fata de primul.
  • Invelit frumos, cu foi de varza (sa nu le fie frig!), pus apa calda ,in care dizolvat o lingura de pasta de tomate, pana la jumatatea vasului si la cuptor cu ele!Cind fierbe, apa o sa mai scada, asadar ,din cind in cind, vom mai adauga apa calda, ca sarmalele sa nu ramana uscate. Cand sint gata, servim cu smantana, mamaliguta si ardei iute mancat doar cu ardei iute si paine! Asta este mancarea preferata a lui Dragos, fiul meu cel mic!

Poze

Sarmalute in foi de varza acra, poza 1Sarmalute in foi de varza acra, poza 2Sarmalute in foi de varza acra, poza 3Sarmalute in foi de varza acra, poza 4Sarmalute in foi de varza acra, poza 5Sarmalute in foi de varza acra, poza 6Sarmalute in foi de varza acra, poza 7Sarmalute in foi de varza acra, poza 8Sarmalute in foi de varza acra, poza 9Sarmalute in foi de varza acra, poza 10Sarmalute in foi de varza acra, poza 11Sarmalute in foi de varza acra, poza 12Sarmalute in foi de varza acra, poza 13Sarmalute in foi de varza acra, poza 14Sarmalute in foi de varza acra, poza 15



Comentarii:

21/12/2013

Foarte buuuuuuuuune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarmalute in foi de varza murata
Sarmalute in foi de varza murata
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sarmalute in foi de varza acra
Sarmalute in foi de varza acra
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sarmalute in foi de vita
Sarmalute in foi de vita
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Salata indiana de varzaSalata indiana de varza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: