Petitchef

Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
700 g carne tocata porc

500 g carnati de casa afumati

1 varza acra de aproximativ 2 kg

150 g orez

2 cepe


2-3 rosii

100 g ketchup rosii si ardei rosii

100 ml bulion

2 ardei grasi rosu/verde (gogosari)

2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci

20 ml ulei

1 legatura marar si parunjel

7-8 foi de dafin

sare, piper, paprika, cimbru

1/2 dovleac mai marisor (de placinta)

Preparare

  • Sarmalele sunt nelipsite pe masa de sarbatori, iar daca le fierbeti in dovleac va veti bucura de ceva nou, surprinzator si deosebit. Merita sa incercati.
    Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul si lasati pana scade zeama. Amestecati cu carnea tocata, verdeata tocata si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, paprika.
  • Taiati frunzele de varza acra in bucati potrivite. Incepeti sa infasurati sarmalutele. Scobiti dovleacul de miez, lasati doar 1 cm de coaja (miezul il puteti folosi la o placinta cu ludaie sau la o mancarica delicioasa) umpleti-l cu sarmalute, asezati-l in mijlocul unui vas termorezistent (sau o cratita mai mare) , iar de jur imprejur asezati radial celelalte sarmale, pana le terminati. Taiati carnatii felii mai grosute si asezati-le pe marginea vasului si peste sarmalele din dovleac.
  • Decorati radial cu fasii de ardei gras (gogosar), turnati bulionul si apa pana acopera sarmalutele, presarati cu cimbru, adaugati foile de dafin si verdeata, apoi dati vasul cuptor, la foc potrivit, cam 90 minute. Aveti grija sa nu scada prea mult zeama, eventual completati cu putina zeama de varza si mai lasati vreo 20 minute pana se rumenesc frumos.
  • Scoateti pe un platou dovleacul umplut cu sarmalute si asezati langa el mai multe sarmale, felii de carnati, varza. Decorati cu verdeata.
    Pe farfurii puneti cate 2-3 sarmale, garnisiti cu fasii de ardei gras (gogosar) si verdeata. Cine doreste, smantana si mamaliguta.
    Pofta buna si sarbatori fericite.

Poze

Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 1Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 2Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 3Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 4Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 5Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 6Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 7Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 8Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 9Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 10Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac, poza 11




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale cu varza dulce si carne de porc
Sarmale cu varza dulce si carne de porc
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie
Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenVarza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: