Falafel air fryer, pentru un rezultat crocant, fără prăjire!
Falafel Air Fryer, pentru un rezultat crocant, fără prăjire!
Iubitorii bucătăriei din Orientul Mijlociu trebuie să cunoascăfalafelul. Aceste bile vegetariene pline de aromă, făcute din năut sunt în general preparate prin prăjire adâncă. Dar astăzi, am decis să abordăm o versiune sănătoasă, dar la fel de delicioasă cu ajutorul nostru de încredere Air Fryer, pentru un rezultat crocant la exterior și fraged la interior! :-)
Cum se păstrează falafelul? Îl puteți păstra aproximativ 2-3 zile într-un recipient ermetic la frigider și aproximativ 3 luni la congelator.
Putem pregăti falafel la cuptor? Desigur, odată ce biluțele de falafel sunt perfect modelate și gata de gătit, tot ce trebuie să faci este să le pui în cuptorul preîncălzit la 190°C pentru aproximativ 20 de minute. Pentru un efect crocant, puteți reduce acest timp la 18 minute și puteți termina gătitul în modul „grill”.
Această rețetă poate fi făcută într-o tigaie? La foc mediu, cu puțină grăsime (unt sau ulei), gătiți falafelul de casă timp de aproximativ 10 minute, amestecându-l din când în când pentru o gătire uniformă.
Putem folosi năut uscat pentru această rețetă? Da! Nu uitați să înmuiați năutul cu o zi înainte, timp de cel puțin 12 ore în apă. Odată scurs, amestecați-l pentru a vă pregăti rețeta de falafel.
Ce sos să însoțească falafelul? Puteți face un sos alb cu iaurt, ierburi proaspete (mentă, coriandru, pătrunjel), lămâie și un strop de ulei de măsline
Cum să mănânci falafel? Serviți falafelul ca aperitiv însoțit de un sos. De asemenea, îl puteți încorpora într-un sandviș cu pita sau îl puteți asocia cu legume sau cu o salată pentru un preparat sănătos și ușor.
Câte biluțe falafel ar trebui să servim de persoană? Între 5 și 8 de persoană pentru falafel de mărime medie!
Falafel in Israel se prepara astfel/nu iaurt/jumatate pita-5-7 chiftelute falafel,salata de rosii 2 linguri, cips, ardei iute murat, castravete murat, 4 masline negre,ceapa cateva felii,1 ridiche murata felii,varza murata 1 lingura,shug uns pe pita/ardei hute +coriandru +ulei tocat la mixer/ sos de thina 1-2 linguri/humus 1 lingura uns pe pita/
Ati uitat sa spuneti ca nautul trebuie muiat inainte de a fi folosit pentru falafel . iar la intrebarea dac[ n[utul poate fi folosit uscat, ati raspuns da. iata inca o indicatie cel putin ciudata: Această rețetă poate fi făcută într-o tigaie? La foc mediu, cu puțină grăsime (unt sau ulei), gătiți falafelul de casă timp de aproximativ 10 minute, amestecându-l din când în când pentru o gătire uniformă. Trei gafe la prima privire
Comentarii:
Falafel in Israel se prepara astfel/nu iaurt/jumatate pita-5-7 chiftelute falafel,salata de rosii 2 linguri, cips, ardei iute murat, castravete murat, 4 masline negre,ceapa cateva felii,1 ridiche murata felii,varza murata 1 lingura,shug uns pe pita/ardei hute +coriandru +ulei tocat la mixer/ sos de thina 1-2 linguri/humus 1 lingura uns pe pita/
Excelente!!
Ati uitat sa spuneti ca nautul trebuie muiat inainte de a fi folosit pentru falafel . iar la intrebarea dac[ n[utul poate fi folosit uscat, ati raspuns da. iata inca o indicatie cel putin ciudata: Această rețetă poate fi făcută într-o tigaie?
La foc mediu, cu puțină grăsime (unt sau ulei), gătiți falafelul de casă timp de aproximativ 10 minute, amestecându-l din când în când pentru o gătire uniformă.
Trei gafe la prima privire