Petitchef

Ciorba de pui a la 'grec

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 buc piept de pui


1 radacina patrunjel mare

1 bucata telina

1 lingurita piper boabe negru

200 ml smantana

2 galbenusuri

60 g orez

1 lamaie

2 lingurite sare

3 linguri ulei

patrunjel, marar proaspat

Preparare

  • Se spala pieptul de pui, se curata de piele si se taie cubulete. Intre timp se curata ceapa, se taie solzisori si se pune la calit in 3 linguri de ulei. Morcovul, patrunjel-ul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare apoi se adauga peste ceapa ce a devenit sticloasa.
  • Se amesteca bine sa nu se arda si in momentul in care s-au inmuiat legumele se adauga apa. Se amesteca si se mai lasa cateva minute pana cand incepe sa fiarma apoi se adauga cubuletele de carne sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba.
  • Dupa ce a fiert carnea se adauga orezul si se lasa in continuare sa fiarba. Intre timp intr-un bol incapator se bat bine galbenusurile cu zeama de lamaie stoarsa si apoi se adauga smantana. Se pun pe rand cateva polonice de ciorba fierbinte (5-6) peste acest amestec si se amesteca cu telul dupa fiecare polonic ca sa nu se "branzeasca" compozitia.
  • Turnati totul in oala cu ciorba, incet si amestecand tot timpul. Se lasa pe foc ic inca 10 minute sa capete consistenta ciorba (de la galbenusuri), apoi se stinge focul si se presara verdeturile tocate marunt. Se serveste cu smantana suplimentara dupa gust si cu ardei iute.



Comentarii (35):

04/01/2016

Nu puneti zeama de la o lamaie intreaga, asa cum precizeaza reteta. Gresit! Ciorba se acreste prea mult. Atentie la detalii, "Petitchef"!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/08/2015

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/08/2015

DE FIECARE DATA SPUN CA FAC ACEASTA CIORBA DAR NU AM CURAJ SPER CA DE DATA ASTA SA -MI IAU CURAJUL NECESAR SA INCERC

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
vioricanitu, 03/06/2015

BUNA!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/06/2015

Ff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/09/2013

Super!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/08/2016

Scrii "2 buc piept de pui" pt ca, daca ai scrie 2 piepti de pui, te-ar duce gandul la alti piepti si ti-ar fi jena. E drept ca jena ar fi nejustificata dar subconstientul tau te da de gol!

(0) (0) Abuz
22/02/2016

E gustoasa, mie imi place, o pregatesc mereu !

(0) (0) Abuz
22/02/2016

Dupa ce pui smantana si galbenusurile, nu se mai fierbe ciorba ca altfel va iesi o branzitura de pomina!

(0) (0) Abuz
mariana codea, 25/08/2015

Nu ascali ceapa separat si nu as mai fiebe ciorba dupa ce am pus dresura(zeama de lamaie +galbenusurile).Vitamina C prin fierbere se distruge,iar galbenusurile se ,,branzesc''

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de pui a la 'grec
Ciorba de pui a la 'grec
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: