Petitchef

Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre

Felul principal
4 porții
60 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 - 500 g tagliatelle

50 g unt

1 ceapa taiata marunt

300 g ciuperci champinon

400 ml smantana dulce

100 g parmezan razuit

1 trufa neagra (optional) - 10 g trufe sunt suficiente pt o portie

sare, piper

Preparare

  • Se spala ciupercile si se taie feliute subtiri.Se incinge untul intr-o tigaie mare/ cratita si se pune ceapa la calit 3-4 minute.Se adauga apoi ciupercile si se lasa sa se caleasca 10-15 minute (trebuie sa se inmoaie si sa se evaporeze apa pe care si-o lasa).
  • Cat timp se calesc ciupercile, se umple o oala cu apa si se pune la fiert cu sare, eventual o lingura de ulei.
    Se adauga smantana in cratita cu ciuperci,se fierbe ~10 minute. Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras, sare si piper (cat va place).Se amesteca bine sa se topeasca parmezanul.
  • Cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Tagliatellele mele erau proaspete, s-au fiert in 3-5 minute.Se scurg pastele si se adauga in sosul de ciuperci.
  • Trufa (in cazul in care aveti asa ceva) se spala foarte bine, cu o periuta, de pamant, apoi se feliaza foarte fin (exista un instrument special, dar nu il aveam).
  • Se impart pastele in farfurii, se decoreaza cu feliute de trufe si se servesc impreuna cu un pahar de vin alb.

Poze

Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre, poza 1
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre, poza 2
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre, poza 3
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre, poza 4
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre, poza 5
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre, poza 6
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre, poza 7
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre, poza 8
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre, poza 9
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre, poza 10

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tagliatelle de morcovi cu sos de usturoi si broccoli
Tagliatelle de morcovi cu sos de usturoi si broccoli
2 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tagliatelle cu sos de brie
Tagliatelle cu sos de brie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tagliatelle cu creveti si sos de rosii
Tagliatelle cu creveti si sos de rosii
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1h45m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăSecretele Coacazelor NegreSecretele Coacazelor NegreSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chiliRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.