Petitchef

Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan

Felul principal
1 porții
10 min
10 min
Foarte ușor
Picant

Ingrediente

Numarul de porții: 1
4 rotocoale de tagliatelle

2 rosii

1/2 ardei iute (eu prefer mai putin iute)

100g panceta/bacon

3 catei usturoi

50ml suc de rosii

ulei de masline

sare, piper

busuioc (reteta zicea patrunjel dar nu am mai avut)

Preparare

  • Curatam rosiile. Eu nu le-am mai oparit sa le curat si de coaja ci le-am scos doar miezul apoi le-am taiat cubulete.

    In putin ulei de masline (foarte putin caci bacon-ul are deja grasime) calim baconul pana devine rumen. Adaugam usturoiul peste bacon, calim putin pana aproape se rumeneste si el. Peste toate adaugam ardeiul iute si rosiile. Eu am adaugat si foarte putin suc de rosii sa ajut putin sosul sa fiarba mai bine.

    L-am lasat la fiert pentru 10-15 minute pana scade putin. Se potriveste de sare si piper.

    Cat timp sosul scade fierbem pastele in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se adauga la sosul din tigaie. Le mai tinem pe foc 1-2 minute sa se combine aromele apoi adaugam frunzulitele de busuioc taiate marunt.

    Pofta buna!

Poze

Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan, poza 1Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan, poza 2Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan, poza 3

Întrebări:




Comentarii (11):

17/10/2014

Si parmesanul unde-i?

(0) (0) Abuz
17/10/2014

Atentie la usturoiul rumenit! in rest... reteta de gospodina si nu de bucatar.

(0) (0) Abuz
23/08/2013

Bun...

(0) (0) Abuz
02/03/2013

Sunteti varza , adica nici macar... nu-i mai lasati sa posteze toate r........e de retete inventate !

(0) (0) Abuz
02/07/2012

O imitatie de amatriciana merge si fara busuioc.

(0) (0) Abuz
28/06/2012

Ușor de preparat si presupun foarte gustos

(0) (0) Abuz
28/06/2012

Ba da destept/desteapta esti tu!.. fiecare gateste pe gustul lui sau nu ai inteles pana acum? Cred ca ai si un doctorat in scos pilita rosiilor si rumenitul perfect al baconului. ESTI PRAF! acum tre` sa gateasca toata lumea ce si cum ti-o placea tie!

(0) (0) Abuz
28/06/2012

Eu nu stiu de unde ati invatat sa gatiti...pielita rosiilor se scoate INTOTDEAUNA cand ele se prepara la foc..baconul..nu se face crispy in ulei, NICIODATA usturoiul nu se rumeneste...si nu mai am nervi sa va citesc.

(0) (0) Abuz
28/06/2012

Exclent !

(0) (0) Abuz
28/06/2012

Eu ador pastele de orice fel

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă One pot pasta - Tagliatelle cu somon si broccoli
One pot pasta - Tagliatelle cu somon si broccoli
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tagliatelle de morcovi cu sos de usturoi si broccoli
Tagliatelle de morcovi cu sos de usturoi si broccoli
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tagliatelle cu creveti si scoici
Tagliatelle cu creveti si scoici
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tagliatelle con pomodoro e basilico
Tagliatelle con pomodoro e basilico
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu Bacon – ca sa ne lase gura apa!Retete cu Bacon – ca sa ne lase gura apa!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: