Petitchef

Vinete cu sos de usturoi si busuioc

Felul principal
2 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

4-5 catei de usturoi

ulei de masline



sare, piper

Preparare

  • Sarat vinetele si lasat o ora asa cu sarea pe ele.
  • Intre timp ocupat de sosul de usturoi curatat usturoiul, si ras pe razatoarea mica. amestecat cu sare, ulei si apa pana s-a format o pasta mai lichida, daca intelegeti ce vreau sa spun. Ulterior adaugat busuioc si patrunjel.
  • Dupa ce scurs vinetele de apa, tavalit prin faina si prajit pe ambele parti in uleiul incins bine turnat sosul de usturoi cat au fost fierbinti.
  • Foarte buna ideea de a le manca cu paine prajita, data viitoare asa o sa mancam si noi. De data asta noi servit cu mamaliguta si porc sichuan





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vinete cu sos de busuioc si usturoi
Vinete cu sos de busuioc si usturoi
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete prajite cu sos de susan
Vinete prajite cu sos de susan
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete cu sos de rosii
Vinete cu sos de rosii
4 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiFoaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: