Acasă - Petitchef
Rețete
Antreuri
Retete cu lamaie
"rețete cu feta și lamaie"
Gözleme cu feta si lamaie
Gözleme cu feta si lamaie
Am decis sa facem clatite turcesti care sunt atat moi, cat si crocante! Branza feta, lamaia si patrunjelul reprezinta umplutura in aceasta varianta, dar nu ezitati sa modificati dupa cum doriti ;-)
Gozleme este foarte popular in Turcia, unde oamenii servesc acest preparat ca mic dejun sau gustare, dar poate fi si o mancare de sine statatoare
Materiale
robot de bucatarie (optional)
Preparare
Puneti drojdia uscata in vasul robotului și diluati-o cu laptele caldut. Lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
Adaugati faina, sarea, zaharul si untul moale si framantati pana se obtine un aluat omogen. Puteti framanta acest aluat manual fara nicio problema.
Formati o minge din aluat si acoperiti-o cu un prosop curat. Lasati sa stea la temperatura camerei timp de 1 ora.
Maruntiti feta intr-un castron. Adaugati sare, piper, sucul de la jumatate de lamaie (cam 1 lingura mare) si patrunjelul tocat. Amestecati totul bine.
Formati din aluat 7 bile de aproximativ 50 gr. Întindeti bucatile de aluat sub forma de disc, folosind un sucitor.
Adaugati umplutura pe o parte a discului de alat. Puneti o lingura mare de umplutura.
Pliati cealalta parte a aluatului peste umplutura si sigilati bine marginile.
Topiti putin unt intr-o tigaie fierbinte. Asezati gozleme in tigaie si gatiti timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Gata! Serviti-le ca fel de mancare, insotit de o salata.
Poze
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii:
Seara asta am să fac, arată belea!