Petitchef

Tarta cu spanac si telemea

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se curata spanacul, se spala si se opareste putin. Se lasa sa se scurga, se stoarce, apoi se toaca. Nu chiar asa marunt ca si pentru piure,mai grosier. Se toaca ceapa si se caleste in cateva linguri de ulei. Se adauga si spanacul si se calesc impreuna putin.
  • Se amesteca ouale batute cu branza rasa, smantana si amidonul. Jumatate din compozitie se amesteca cu spanacul si ceapa. Foietajul se pune intr-o tava de tarta sau de tort .Se toarna compozitia cu spanac, si peste turnam si compozitia simpla de oua, branza si smantana.
  • Dam la cuptorul incins la 200 de grade pana se rumeneste frumos foietajul.Noi servit cu o salata asortata. A fost o cina foarte, foarte buna!


Poze

Tarta cu spanac si telemea
Tarta cu spanac si telemea - poza 2
Tarta cu spanac si telemea - poza 3
Tarta cu spanac si telemea - poza 4
Tarta cu spanac si telemea - poza 5
Tarta cu spanac si telemea - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Diana Lucia, 03/09/2019

Foarte buna reteta, o voi gati-o cat de curand. Sunt de acord cu doamna care a sugerat ca nu este absolut deloc nevoie sa oparim spanacul. (Eu nu-l oparesc nici pentru piure, il pun direct la calit, si apoi il toc marunt, pun unt, usturoi, un praf de amidon, etc. etc).

(0) (0) Abuz
Lear, 01/07/2018

De unde se procura aceasta branza de capra ("chevre") care nu este chiar telemeaua noastra din lapte de capra?

(0) (0) Abuz
Lixandra, 01/07/2017

Cred ca nu are rost sa oparesti spanacul din moment ce oricum il mai si calesti , se poate pune crud si putin tocat direct la calit , in felul acesta se vor pastra mai bine vitaminele , fara sa le aruncam cu apa in care a fost oparit !

(0) (0) Abuz
24/11/2012

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta tropeziana
Tarta tropeziana
8 porții
5 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează