Petitchef

Tarta de spanac cu migdale

Felul principal
6 porții
30 min
50 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Ingrediente pentru 6 portii (este satioasa) si o tava cu diametrul de 24 cm si adancime de 3 cm:


Aluatul:

1. 200 gr de faina si inca 2 linguri pentru blatul de lucru

2. 100 gr de unt

3. un galbenus de ou (separat pastrezi albusul dar nu il incluzi in aluat!)

4. 2 linguri de apa rece

5. putina sare


Compozitie:

1. 650-700 gr spanac congelat

2. 4-5 catei de usturoi

3. o ceapa

4. 100 gr de smantana usoara 12%

5. 100 ml de smantana dulce pentru frisca

6. 3 oua

7. 50 gr parmezan ras

8. 4 linguri de migdale pisate

9. un varf de cutit de praf de nuscoara

10. sare, piper

Preparare

  • Am intalnit o usoara teama in ce priveste aluaturile de tarte, dar de indata ce-ti va reusi primul si vei realiza ca nu era nimic complicat, doar o regula-doua de respectat, vei vedea cat de drag o sa-ti fie sa prepari tarte de toate felurile. Mi-a devenit un fel de mancare tare apropiat prin faptul ca iti ofera atatea si atatea variante, combinatii pana unde te duce imaginatia, mereu poti schimba compozitia si obtine cu totul altceva, fara sa epuizezi toate combinatiile posibile.
    Migdalele sunt ingredientul cheie din tarta pe care am preparat-o zilele acestea. E adevarat ca o punguta costa aproape greutatea sa in aur (exagerez nitel dar nu mult) insa vei avea nevoie de numai 4-5 linguri. Ca si in cazul condimentelor si semintelor, aroma este mai puternica daca migdalele sunt macinate chiar inainte de a le folosi.


    Mai intai prepari aluatul cu toate ingredientele reci (mai putin albusul!) puse intr-un bol. Se framanta rapid, cu varfurile degetelor si se obtin mai intai niste firimituri apoi mai framanti pana se leaga. Tot procedeul acesta trebuie sa dureze putin, asa cum scriam si in alte ocazii, secretul aluatului fraged de tarta este ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de min.

    Intre timp, pornesti cuptorul la 180 de grade, tai ceapa si usturoiul marunt si pudrezi blatul de lucru cu faina. Amesteci smantana cu ouale si frisca batuta, parmezanul, sarea, piperul, nucsoara si doua linguri de migdale macinate marunt, adaugi ceapa si usturoiul.

    Scoti aluatul si il intinzi pe blatul de lucru intr-o foaie subtire pe care o rulezi pe facalet si o derulezi in tava (daca este tava antiaderenta nu mai trebuie unsa). Intepi cu furculita aluatul din loc in loc si dai la cuptor pentru 12 min. Aluatul nu se umfla prea tare dar de siguranta poti pune peste aluat un cerc taiat din hartie de copt cu boabe de fasole pentru copt deasupra, ca greutati.

    Cat sta aluatul la cuptor, calesti intr-o tigaie spanacul si apoi il treci intr-o strecuratoare si il apesi cu o lingura de lemn, sa se scurga cat mai bine zeama.

    Scoti aluatul de la cuptor, il ungi cu albus, adaugi spanacul si deasupra tot restul compozitiei. Amesteci putin in mijloc cat sa se vada spanacul la suprafata iar pe margini presari 2 linguri de migdale macinate mai mare. Lasi la cuptor, la 180 de grade pentru 40-45 de min. Pofta buna!

Poze

Tarta de spanac cu migdale, poza 1Tarta de spanac cu migdale, poza 2Tarta de spanac cu migdale, poza 3


Comentarii:

26/05/2012

Cred ca voi face foarte des .Sunt fana a legumelor -Succes cu alte retete

(0) (0) Abuz
30/04/2012

Am facut aceasta reteta de 2 ori si este excelenta!

(0) (0) Abuz
15/03/2012

Interessant !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu spanac si feta
Tarta cu spanac si feta
8 porții
1h25m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu spanac si carne tocata.
Tarta cu spanac si carne tocata.
8 porții
1h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu spanac si carne tocata.
Tarta cu spanac si carne tocata.
8 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Laptele de migdale – miracolul vegetalLaptele de migdale – miracolul vegetalTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: