Petitchef

Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc

Felul principal
2 porții
2 ore
5 min
Ușor
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc, poza 2
  • Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc, poza 3
  • (4.43/5 - 7 voturi)
  • 1
  • 29
Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
 
Tortellini sunt un tip de pasta fainoasa cu ou si cu umplutura la mijloc, originara din Bologna. Desi se pot cumpara din comert, noi va invatam sa ii faceti acasa, in functie de preferinte.

Ingrediente

Numarul de porții: 2

Pentru aluat :

200 gr faina

2 ou

1 lingura ulei de masline


Pentru umplutura :

80 gr de prosciutto crudo

80 gr de parmezan

busuioc proaspat

Materiale

Masina pentru intins aluatul (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuiocSe amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.
  • Etapa 2 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuiocInveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.
  • Etapa 3 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuiocSe taie sunca fin si se amesteca cu parmezanul ras si busuiocul proaspat tocat.
  • Etapa 4 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuiocOdata odihnit, aluatul se intinde in grosime cat mai mica, folosind sucitorul sau masina de intins aluatul.
  • Etapa 5 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuiocSe taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.
  • Etapa 6 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuiocPuneti patratelele taiate unele peste altele pentru a impiedica uscarea aluatului sau acoperiti-le cu folie de plastic. Luati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc si inchideti patratul astfel incat sa rezulte un triunghi.
  • Etapa 7 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuiocPliati inca o data prin aducerea bazei triunghiului in varf. Apoi, apropiati cele 2 capete in centru, uniti-le, apasandu-le. (Tehnica este vizibila in reteta video de mai jos).
  • Etapa 8 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuiocOdata ce toate tortellini sunt asamblate, puneti-le la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.
  • Etapa 9 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuiocEt voilà !

Video

YouTube


Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 08/06/2018

Foarte bune dar prea migaloase pentru mine.

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: