Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
Tortellini sunt un tip de pasta fainoasa cu ou si cu umplutura la mijloc, originara din Bologna. Desi se pot cumpara din comert, noi va invatam sa ii faceti acasa, in functie de preferinte.
Ingrediente
2
Pentru aluat :
Pentru umplutura :
Materiale
- Masina pentru intins aluatul (facultativ)
Preparare
Preparare2 ore
Gătire5 min
Se amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.
Inveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.
Se taie sunca fin si se amesteca cu parmezanul ras si busuiocul proaspat tocat.
Odata odihnit, aluatul se intinde in grosime cat mai mica, folosind sucitorul sau masina de intins aluatul.
Se taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.
Puneti patratelele taiate unele peste altele pentru a impiedica uscarea aluatului sau acoperiti-le cu folie de plastic. Luati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc si inchideti patratul astfel incat sa rezulte un triunghi.
Pliati inca o data prin aducerea bazei triunghiului in varf. Apoi, apropiati cele 2 capete in centru, uniti-le, apasandu-le. (Tehnica este vizibila in reteta video de mai jos).
Odata ce toate tortellini sunt asamblate, puneti-le la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.
Et voilà !
FAQ ❓
Cât timp durează să prepari tortellini acasă?
Prepararea tortellini durează aproximativ 2 ore și 5 minute, inclusiv timpul de odihnă al aluatului.
Care sunt ingredientele principale pentru tortellini?
Ingredientele principale sunt făina, ouăle, uleiul de măsline, prosciutto crudo, parmezan și busuioc proaspăt.
Este dificil să faci tortellini acasă?
Nu, rețeta este considerată ușoară, iar pașii sunt destul de accesibili pentru oricine dorește să încerce.
Pot folosi o mașină de întins aluatul pentru tortellini?
Da, utilizarea unei mașini pentru întins aluatul este facultativă, dar poate facilita obținerea unei grosimi uniforme.
Ce tehnică se folosește pentru a forma tortellini?
Tortellini se formează prin plierea unui pătrat de aluat în triunghi, apoi unind cele două capete ale triunghiului pentru a crea forma caracteristică.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 747Kcal
- Carbo: 70.6g
- Grăsimi: 31.6g
- Grăsimi sat.: 12.3g
- Proteine: 42.2g
- Fibre: 4.1g
- Zahăr: 2.4g
- ProPoints: 20
- SmartPoints: 22
Informații nutriționale pentru 1 porție (242g)
Echipamente de gătit
Plită
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.38/5, 13 voturi 4 comentarii
Florica
Excelente !
am gătit această rețetă
J
John_
Ce inseamna "se framanta bine"? Niciodata un aluat de paste nu va iesi mai bun decat unul din comert. Asadar, cumparati fratilor Tortellini din comert si preparati-le cum va prieste mai bine. Oricum, atata munca si asteptare nu merita pentru doua portii amarate.
Florin
Bune
constanta_s2014
Foarte bune dar prea migaloase pentru mine.



Punctează această reţetă