Petitchef

Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc

Felul principal
2 porții
2 ore
5 min
Ușor
Tortellini sunt un tip de pasta fainoasa cu ou si cu umplutura la mijloc, originara din Bologna. Desi se pot cumpara din comert, noi va invatam sa ii faceti acasa, in functie de preferinte.

Ingrediente

Numarul de porții: 2

Pentru aluat :

200 gr faina

2 ou

1 lingura ulei de masline


Pentru umplutura :

80 gr de prosciutto crudo

80 gr de parmezan

busuioc proaspat

Materiale

Masina pentru intins aluatul (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Se amesteca faina cu ouale si cu uleiul si se framanta bine.
  • Etapa 2 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Inveliti aluatul in folie si puneti-l rece timp de 1 ora.
  • Etapa 3 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Se taie sunca fin si se amesteca cu parmezanul ras si busuiocul proaspat tocat.
  • Etapa 4 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Odata odihnit, aluatul se intinde in grosime cat mai mica, folosind sucitorul sau masina de intins aluatul.
  • Etapa 5 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Se taie aluatul in patrate de 4 cm (folositi o roata de taiat pizza, va fi mai usor decat cu un cutit). Incercati sa faceti patratele cat mai perfecte posibil.
  • Etapa 6 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Puneti patratelele taiate unele peste altele pentru a impiedica uscarea aluatului sau acoperiti-le cu folie de plastic. Luati cate un patrat si ungeti marginile cu apa, folosindu-va de un deget. Puneti un pic de umplutura in mijloc si inchideti patratul astfel incat sa rezulte un triunghi.
  • Etapa 7 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Pliati inca o data prin aducerea bazei triunghiului in varf. Apoi, apropiati cele 2 capete in centru, uniti-le, apasandu-le. (Tehnica este vizibila in reteta video de mai jos).
  • Etapa 8 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Odata ce toate tortellini sunt asamblate, puneti-le la fiert timp de 5 minute in apa clocotita.
  • Etapa 9 - Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc
    Et voilà !

Video

YouTube

Poze

Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc, poza 1Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc, poza 2Tortellini cu parmezan, prosciutto crudo si busuioc, poza 3


Comentarii:

Florin, 30/12/2018

Bune

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 08/06/2018

Foarte bune dar prea migaloase pentru mine.

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Wrap aperitiv cu prosciutto crudo si rucola
Wrap aperitiv cu prosciutto crudo si rucola
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartar cu prosciutto si pepene
Tartar cu prosciutto si pepene
2 porții
20 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Tortellini cu smântână şi parmezan
Tortellini cu smântână şi parmezan
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tortellini cu legume
Tortellini cu legume
2 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tortellini cu sos si legume
Tortellini cu sos si legume
2 porții
50 min
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitateProsciutto di Parma – produs italian de inalta calitateO cina in 20 de minunte. Gatiti Tortellini!O cina in 20 de minunte. Gatiti Tortellini!Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasicaProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: