Petitchef

Varza bavareza

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g varza

50 g bacon

30 g ulei

1 lingurita zahar

200 ml bulion

1 lingura otet din vin alb


sare

Preparare

  • Tocam varza, baconul il taiem cubulete mici. Incingem uleiul intr-o cratita si calim bucatelele de bacon pana ce devin transparente, adaugam zaharul, lasam sa se caramelizeze apoi varza.
  • Amestecam bine, adaugam otetul, bulionul si chimenul. Punem capacul si lasam sa fiarba 20 de minute la foc mic.
  • Dupa 20 de minute ridicam capacul si mai fiebem 5 minute amestecam din cand in cand, la sfarsit potrivim de sare.Varza bavareza se serveste cu carnati la gratar si mustar.Si neaparat o bere, de preferat bruna.

Poze

Varza bavareza, poza 1Varza bavareza, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Varza calita cu carnati de casa, in vas ceramic
Varza calita cu carnati de casa,in vas ceramic
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Varza calita cu carnati
Varza calita cu carnati
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Salata indiana de varzaSalata indiana de varzaVarza – secretul tineretii vesnice?Varza – secretul tineretii vesnice?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: