Petitchef

Varza caramelizata

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g varza alba proaspata

500 ml vin alb

2 linguri chimen

1 legatura marar verde

2 linguri miere de albine

sare si piper

Preparare

  • Varza se taie fideluta si se pune intr-o cratita, fara ulei, la foc potrivit. Se amesteca constant si se adauga cate putin vin, din 10 in 10 minute pana terminam de pus tot vinul si varza este scazuta.
  • Cu 10 inainte de a lua varza de pe foc, punem semintele de chimen, mararul tocat, mierea, sare si piper dupa gust.
  • Mai lasam pe foc si amestecam sa nu se arda, inca 10 dupa care este gata. Se poate servi pur si simplu ca si mancare de post, sau langa fripturi, coaste, carnati.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Varza cu costita
Varza cu costita
14 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Varza calita/ romanian slow roasted cabbage stew
Varza calita/ romanian slow roasted cabbage stew
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Varza calita cu afumatura
Varza calita cu afumatura
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Salata indiana de varzaSalata indiana de varza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: