Petitchef

Vita la cuptor cu cartofi dulci

Felul principal
6 porții
40 min
30 ore
Ușor
Cu toate ca este alcătuită din mai multe mici rețete, aceasta rețeta este destul de simplu de făcut, și sunt slabe șanse sa dați greș.

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru carnea de vita :

1kg carne de vita (folosiți o bucata mai grasa, pentru ca va sta mult timp la cuptor și grăsimea se va topi)

2 cepe

6 frunze de dafin

2 lingurițe zahar brun

1 lingură pasta de tomate

300ml bere

300ml supa vita

1 lingură oțet de cidru (sau oțet balsamic)

2 lingurițe piper cayenne

2 lingurițe praf de muștar

2 lingurițe chimen măcinat

2 lingurițe semințe de țelina ( dacă nu aveți nu este nici o problema)

Sare

Piper


Pentru salata :

1 sfert varza roșie

1 sfert varza alba

1 mănunchi frunze arpagic (chives)

200g iaurt natural

1 lingurița de muștar cu semințe

1 lingurițe de oțet (1-2)

Sare

Piper


Pentru cartofi :

1 kg cartofi dulci

1 lingurița semințe de coriandrul

1 lingurița paprika afumata

1/2 lingurița piper cayenne

1/2 oregano uscat

2 linguri ulei măsline

Preparare

  • Încălziți cuptorul la 140 grade
  • Râjniți și faceți amestecul din ingredientele uscate ( piperul, pudra de muștar, semitele de chimen,semitele de țelina, sare și piper) și frecați carnea bine de tot. Într-o oala de cuptor de fonta sau tava de cuptor mai înalta, prăjiți carnea cu 2-3 linguri de ulei pe toate parțile pentru a obține o crusta. După aceea o scoateți și o puneți deoparte pe o farfurie.
  • In aceeași oala adaugați ceapa tocata, frunzele de dafin, zaharul și un praf de piper, sare și căliți la foc mediu pana când ceapa devine frageda și un pic caramelizata. Adaugați pasta de tomate și mai căliți 1 minut. Adaugați berea și amestecați cu o paleta în asa fel încât sa dezlipiți bucățelele formate pe fundul tigăii.
  • Adaugați carnea din nou, și turnați supa de vita. Lăsați pe foc pana totul ajunge la punctul de fiebere, după aceea acoperiți oala cu folie de aluminiu și băgați în cuptor pentru 3-3 1/2 ore.
  • După cele 3 ore scoate carnea din oala și o pe o farfurie și acoperiți pentru 15-20 minute.In acest timp puneți oala pe foc adaugați oțetul și reduceți compoziția. Totul la foc mediu.
  • După ce a scăzut la jumătate se strecoară și se pune într-un vas mic pentru sosuri.
  • Salata:

    Tocați mărunt varza, frunzele de arpagic și o puneți într-un bol de salata. Amestecați într-un castron iaurtul, muștarul, oțetul, sarea și piperul după care le adaugați peste varza și amestecați bine.
  • Cartofii:

    Se încinge cuptorul la 200 grade.
    Se pisează semințele de coriandru, se adaugă paprika, piperul cayenne, oregano, sare, piper și se amesteca. Cartofii se pun într-o tava curățați și tăiați tip wedges. Puneți uleiul și condimentele și amestecați pana când toți sunt acoperiți uniform. Puneți tava la cuptor și coaceți pentru 10-15 minute.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vita cu sos thai red si orez arlechino
Vita cu sos thai red si orez arlechino
4 porții
1h25m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry
Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita cu sos la cuptor
Vita cu sos la cuptor
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu cartofi dulci
Tarta cu cartofi dulci
10 porții
1h15m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu cartofi dulciRetete cu cartofi dulciTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Eclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: