Petitchef

Piept de gasca pe varza dulce

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 piept de gasca

1 crenguta rozmarin

1 varza potrivita

2-3 fire ceapa verde

3 frunze de dafin

sare

piper alb

seminte de chimen

ulei de masline

Preparare

  • Pieptul de gasca cu tot cu piele, se dezoseaza si se desprind cei doi lobi. Cum pieptul de gasca are un strat de grasime sub piele, am trasat niste patrate cu un cutit ascutit. Ceva asemanator cu prepararea pieptului de rata. Acolo grasimea este mai multa si efectul mai frumos.
  • A sarat si piperat. Apoi a prajit cei doi lobi de piept pe ambele parti, la foc mare pana capata o crusta. Cand carnea este bine prajita pe ambele parti la foc mare, porii se inchid iar sucul nu se scurge asa usor.
  • Inauntru insa, pieptul este inca crud si in sange. Se pune intr-o tava care merge la cuptor, se adauga putina supa, vin alb si o crenguta de rozmarin. Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa cca. 1 ora - 1 ora si un sfert, stropind din cand in cand carnea cu sosul lasat in vas. Ultimele 10 minute se scoate folia.
  • Varza se taie fin. O frecam cu sare ca sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare. Se caleste ceapa verde taiata julien si se adauga peste varza, impreuna cu foia de dafin, piperul alb, putita apa.
  • Spre sfarsit se adauga si o parte din sosul lasat de friptira si semintele de chimen, prajite 2-3 minute intr-o tigaie ca sa-si dea drumul la arome. Pe un platou se serveste pieptul de gasca taiat felii pe un pat de varza dulce calita. Se mai poate servi si pe varza acra, orez, cartofi sau legume.

Poze

Piept de gasca pe varza dulce, poza 1
Piept de gasca pe varza dulce, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

27/05/2015

Carnea nu a iesit la culoarea din pozele de aici, ci putin mai inchisa la culoare, dar cu totul foarte buna, mai ales pentru mine, care nu prea mananc varza calita.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/08/2013

Superrrrr

(0) (0) Abuz
09/11/2012

Sunt convinsa ca va iesi f.gustoasa...sunt la faza cu carnea la cuptor...!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de porc si carnati pe pat de varza la cuptor
Piept de porc si carnati pe pat de varza la cuptor
2 porții
30 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Piept de gasca umplut
Piept de gasca umplut
5 porții
3h5m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salsa mexicana - Aji dulce
Salsa mexicana - Aji dulce
4 porții
10 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.