Petitchef

Vitel in lapte la cuptor cu cartofi noi

Felul principal
4 porții
45 min
1 oră
Foarte ușor
Cand te loveste imaginatia… te loveste si gata! Asa m-a lovit si pe mine cu acest preparat…dar nu ma pot plange caci a iesit delicios si carnita moale de ti se topea in gura.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Am folosit:

500 gr carne de vitel

100 ml lapte

sos soia,curry

o jumatate fenel

usturoi 2 catei

putin unt si ulei

Preparare

  • Carnea de vitel am vrut sa o fragezesc asa ca am pus-o in lapte cu curry,putin sos soia si am lasat-o asa cam o jumatate de ora.

    Dupa acest timp am taiat bucata felii si le-am prajit pe gratar cat sa prinda o culoare frumoasa apoi le-am pus intr-o cratita de tuci ( Cred ca asa ii spune) si le-am bagat la cuptor impreuna cu putin usturoi si o jumatate de fennel taiat cubulete.

    Am adaugat si laptele cu condimente in care a stat carnea la fragezit si am lasat totul la cuptor cam o jumatate de ora.
  • Cartofii noi i-am curatat,spalat si prajit normal in ulei.

    Pentru vitel am mai facut un sos:

    o lingurita unt de arahide

    o jumatate avocado

    o lingurita mustar dijon
  • Aceste 3 ingrediente le-am bagat la blender si le-am amestecat pana cand au devenit o pasta omogena, am mai adaugat putina apa pentru ca mi se parea cam gros si apoi l-am servit alaturi de vitelul in lapte la cuptor cu cartofi noi prajiti. O minunatie

    Pofta mare!



Comentarii:

14/07/2013

Delicios!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
06/10/2014

Partea cu fragezirea carnii, o stiam de foarte mult timp!Si ma apropii de 60 ani!Doar ca nu recomand sa se friga impreuna cu laptele in care se pun condimente.Carnea feliata sau nu, se sterge si se tamponeaza cu un servetel sau carpa uscata si curata, inainte de a se pune la gatit.Se poate proceda cu orice carne de vita sau vitel chiar si cu ficat(vita, porc, pui) cu conditia ca lapltele sa nu fie foarte cald ci CALDUT!

(0) (0) Abuz
03/10/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
03/10/2014

Complet aiuritä metoda

(0) (0) Abuz
14/07/2013

O buntate

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 14/07/2013

Sanatosa....

(0) (0) Abuz
14/07/2013

Bine.

(0) (0) Abuz
14/07/2013

Nu mi se pare ceva deosebit, sofisticat.... le pui pui la cuptor si se fac ..... singure

(0) (1) Abuz
14/06/2013

Pinta buena tiene, ahora bien no se como sabe

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi la cuptor cu sos de nuci
Cartofi la cuptor cu sos de nuci
4 porții
1h10m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Vitel cu sos de usturoi si lamaie
Vitel cu sos de usturoi si lamaie
4 porții
1h45m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Frittata la cuptor
Frittata la cuptor
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi copti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: