Petitchef

Muschi de porc cu sos de visine si cartofi taranesti la cuptor

Felul principal
4 porții
20 min
1 oră
Ușor
Muschi de porc cu sos de visine si cartofi taranesti la cuptor
  • (4.17/5 - 90 voturi)
  • 7
  • 45
Muschi de porc cu sos de visine si cartofi taranesti la cuptor
 
Din ce vad eu pe la emisiunile culinare pe Paprika Tv bucatarii renumiti si talentati nu prea trateaza cu “seriozitate” muschiul de porc si spun ca este o carne foarte simplu de gatit nu il prea apreciaza,eu insa ador aceasta carnita si pentru ca este slaba dar si pentru ca pot face multe variante gatite delicios din ele de la umplut cu tot felul de bunatati si pana la varianta asta prajita alaturi de un sos bun si gustos. Pentru ca muschi umplut dar si in crusta am mai facut si pentru ca dulceata de vi

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Am folosit:

1 muschi de porc (pestisor)

putina faina

sos soia

vin rosu



4-5 feliute carnati chorizo

cartofi,ulei,ghimbir,otet xeres

curry,fulgi de ardei iute,boia

Preparare

  • Muschiul de porc l-am taiat felii de aproximativ 2,5 cm si le-am aplatizat cu podul palmei,l-am marinat mai apoi cu vin,sos soia,curry si fulgi de ardei iuti. L-am lasat la marinat cam o ora si apoi l-am scurs bine si l-am tavalit putin prin faina alba si l-am prajit intr-o tigaie cu foarte putin ulei de trufe.
  • Separat am curatat cartofii si i-am spalat,i-am taiat in bucatele si i-am pus intr-o tava cu boia,curry si putina supa de pui,am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor cam 35-40 min,dupa ce cartofii s-au inmuiat am luat folia la o parte si am adaugat cateva cepsoare taiate marunt,usturoi,carnati chorizo si cateva bucatele de slanina afumata,toate acestea prajite inainte putin pe aragaz. Am mai lasat 10 min cartofii la cuptor pentru a se rumeni frumos si pentru ca aromele noi adaugate sa se combine cu ei.
  • Sosul de visine l-am facut cu 2 catei de usturoi si putin ghimbir tocat marunt lasate in putin ulei sa se caleasca cat sa isi elibereze toate aromele,am adaugat apoi 2 lingurite de dulceata de visine,putin vin rosu,am mai lasat sa fiarba pana a scazut putin toata compozitia,apoi am adaugat o lingurita de zahar si putin otet xeres si am mai lasat pe foc pana zaharul s-a topit si sosul a capatat o consistenta asemanatoare cu cea de dulceata mai groasa. La sfarsit am adaugat si cativa muguri de pin pentru a da sosului un plus de savoare .

    Pofta mare!


Comentarii:

17/07/2013

Mai putea adauga si o lingurita de telina de?>>

(0) (1) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Pt ce? Sa adauge cine doreste,....

11/10/2015

Nu exista visine in lista de ingrediente!

(0) (0) Abuz
25/07/2013

DAR E FFF PIPERATA LA PRET, DAM FALIMENT

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Bine,bine....

(1) (0) Abuz
18/07/2013

Excelent...

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 17/07/2013

EXCELENT !

(1) (0) Abuz
edithke, 17/07/2013

Excelent

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: