Petitchef

Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata

Felul principal
4 porții
30 min
50 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Vol- au- vent pentru elvetieni si belgieni, « bouchée à la reine » pentru francezi, este un aluat foiletat care se prepara in varianta traditionala cu garnitura de pui si ciuperci sau momite de vita cu coltunasi in sos de unt si faina legat cu oua, condimentat cu nucsoara si piper, sau cu creier de vita si sos de lamaie, sau cu coquilles Saint-Jacques, sau…sau…Vol-au-vent da frau liber imaginatiei si artei culinare la absolut pentru un aperitiv sau ca fel principal servit la o masa simandicoasa sau o cina romantica in doi, sau o cina in familie, etc. Originea lui se pare ca se afla in timpul domniei lui Ludovic al XV-lea, sotia sa, regina Maria Karolina Zofia Felicja Leszczyńska, de origine poloneza, fiind cea care l-a preparat pentru prima data, de unde si numele de « bouchée à la reine ».

Reteta de mai jos, este « inventia » mea ! Daca doriti o puteti prepara la fel sau daca nu…dati frau liber imaginatiei.

Ingrediente pentru 4 persoane : 4 vol-au-vent (din aluat frantuzesc, vezi retea la Etichete :Aluaturi), 2 galbenusuri, 250 g somon afum afumat, o conserva carne de homar, 3 linguri coniac, 150 g ciuperci negre deshidratate, 50 g frisca lichida, un varf de cutit de curry, nucsoara, sare, piper, ½ lingurita zahar brun.

Preparare

  • Pateurile : daca vreti sa preparati « la « bouchée à la reine », avand deja, presupunem, aluatul frantuzesc, sa trecem la treaba. Intindeti foaia pe masa de lucru presarata cu faina si taiati cu o forma daca aveti in dotare, daca nu cu un pahar cu gura mai larga, cercuri de aluat. Baza trebuie sa fie un cerc plin, pe care il intepati cu furculita sa iasa aerul, iar pe celelalte le decupati inca odata cu un alt pahar mai mic. Cerculete le asezati unele peste altele, atatea cat doriti sa fie de inalt vol-au vent (ul) ! si le lipiti intre ele cu galbenus de ou batut. Puteti sa puneti 3-4 straturi, de exemplu, mai ales daca sunteti la prima abatere ! La urma ungeti cu galbenus de ou intregul vol-au-vent crud. Le coaceti la cuptorul preincalzit , intr-o tava neunsa cu nimic, la foc moderat. Daca doriti, puteti sa preparati pateurile si cu o zi inainte, dar sa le tineti intr-un prosopel de bucatarie din bumbac.
    Sosul : amestecati jumatate din cantitatea de somon fumée cu frisca lichida si carnea de homar. Apoi adaugati coniacul, curry, nucsoara, sare, piper, zaharul brun si ciupercile rehidratate in apa calda. Umpleti pateurile de vol-au-vent cu sos, le ornati cu ciuperci, fasii de somon si ceva verdeata. Restul de sos il asezati pe farfurie in jurul pateului. Le puteti servi cu salata de fenicul cu portocale (vezi reteta la Etichete : Salate) !
    Repet, aceasta este o idee, dar le puteti umple cu pasta de branza, icre chiar cu salata de vinete, etc,etc samad !

Întrebări:




Comentarii:

08/01/2014

Super

(0) (0) Abuz
cristina-maria
cristina-maria, 02/07/2013

Nu le-am facut, dar suna excelent

(0) (0) Abuz
08/01/2013

Aiurea in tramvai!!! Cih cu perje pe romaneste:::::

(0) (0) Abuz
04/01/2012

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Vol au vent cu pui si ciuperci
Vol au vent cu pui si ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Vol-au-vent cu somon afumat
Vol-au-vent cu somon afumat
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vol-au-vent umplute cu sunca, ardei si mazare
Vol-au-vent umplute cu sunca, ardei si mazare
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Salata Caesar - irezistibila
Salata Caesar - irezistibila
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.