Petitchef

Sos vinatoresc

Felul principal
6 porții
1 oră
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1Kg. carne de miel (pui,limba de vita)

60-70 g faina

ulei



1/2 de telina

6-8 felii de lamaie

sare

piper

Preparare

  • Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).
  • Dupa ce carnea s-a prajit putin ,se scoate in alt vas unde se mai inabusa cu putina apa , acoperita cu capac.
  • In grasimea ramasa se calesc ceapa ,morcovul si telina , toate taiate in felii subtiri si dupa ce s-au prajit putin se adauga faina si se mai prajesc 5-6 minute, dupa care se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba cateva minute.
  • Legumele cu sosul se paseaza,se toarna peste carne, se potriveste de sare,piper si se adauga feliile subtiri de lamaie. Se mai da totul intr-un clocot. Se serveste fierbinte cu paste.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos gribiche
Sos gribiche
4 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Sos de rosii
Sos de rosii
6 porții
40 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Sos marinara
Sos marinara
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos Mousseline
Sos Mousseline
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: