Petitchef

Pui cu sos de morcov si ceapa

Felul principal
4 porții
18 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un kg copanele

3 cepe


3 linguri pasta de ardei

3-4 catei usturoi

o lingura pasta tomate

sare

piper

4 felii lamaie

Preparare

  • Spalam copanelele si le punem la fiert in apa. Lasam sa dea 2 , 3 clocote, aruncam apa si punem alta.
  • Spalam morcovul si ceapa. Ceapa o taiem in patru iar morcovul in rondele groase si le adaugam peste copanele.
  • Avem grija ca apa sa treaca cam de doua degete deasupra carnii si legumelor.Punem capac si lasam la fiert la foc mic.
  • A scos pulpele si le-a lasat deoparte pt ca erau deja fierte si morcovul si ceapa le-a mai lasat cam 15 -20 minute.
  • Cand sunt fierte bagam blenderul si pasam. Adaugam pasta de ardei, pasta de tomate, usturoiul pisat, lamaia si pulpele, condimentam cu sare si piper si mai dam cateva clocote.

Poze

Pui cu sos de morcov si ceapa, poza 1
Pui cu sos de morcov si ceapa, poza 2
Pui cu sos de morcov si ceapa, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui en papillote
Pui en papillote
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui tras in unt cu sos de ceapa caramelizata
Pui tras in unt cu sos de ceapa caramelizata
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui fiert cu sos cu tarhon
Pui fiert cu sos cu tarhon
6 porții
2 ore
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.