Petitchef

Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane

Gustări
7 porții
25 min
30 min
10 min
Foarte ușor
Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane. Sunt nemaipomenit de gustoase. Un sandwich din biscuiti fragezi, umplut cu dulce de leche :)
O reteta testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef!

Ingrediente

Numarul de porții: 7

Pentru 13 fusecuri (26 biscuiti):

150 gr de faina

200 gr de amidon din porumb

2 lingurite praf de copt

2 galbenusuri

2 lingurite extract de vanilie

100 g de zahar

150 gr de unt moale

dulce de leche

Cocos de nuca rasa

Materiale

taiator de fusecuri cu diametrul de 6 cm
sucitor
robot de bucatarie si paleta in forma de frunza
Folie alimentara

Preparare

  • Etapa 1 - Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane
    Se amesteca galbenusurile cu extractul de vanilie.
    Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul de porumbul si praful de copt.
  • Etapa 2 - Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane
    In vasul robotul folosind o paleta plata (frunza), frecati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o textura cremoasa.
  • Etapa 3 - Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane
    Adaugati amestecul de ou putin cate putin pana se incorporeaza, amestecare, apoi amestecul de faina+amidonul de porumb, putin cate putin.
  • Etapa 4 - Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane
    Formati o minge din aluat si infloliati-o apoi, puneti la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul, lasati-l sa se incalzeasca putin la temperatura camerei, si apoi indetindeti astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm.
  • Etapa 5 - Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane
    Folosind un taietor de fursecuri cu diametrul de 6 cm, formati biscuitii. Puneti-i pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament si dati la cuptor cu convectie timp de 10 minute la 180 ° C
  • Etapa 6 - Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane
    Scoateti biscuitii din cuptor si puneti-i pe alta tava pentru a se raci. Dupa ce s-au racit bie, ungeti 2 fursecuri cu dulce de leche si inchideti apasand astfel incat sa iasa un pic din crema.
  • Etapa 7 - Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane
    Treceti biscuitul prin nuca de cocos rasa.
  • Etapa 8 - Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane
    Gata ! Bon appétit!

Video

YouTube

Poze

Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane, poza 1Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane, poza 2Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane, poza 3Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane, poza 4Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane, poza 5

Observații:

Puteti folosi un dispozitiv de taiat cu un diametru mai mic sau mai mare de un centimetru (5 cm sau 7 cm).
Puteti face singuri dulce de leche. Este foarte usor!





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort elena
Tort elena
2 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cornulete choco-coco
Cornulete choco-coco
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Fursecuri bounty a la laura s.
Fursecuri bounty a la laura s.
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Malibu cocktail
Malibu cocktail
15 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: