Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane

Gustări
Foarte ușor
1 h 5 m
586 Kcal

Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane. Sunt nemaipomenit de gustoase. Un sandwich din biscuiti fragezi, umplut cu dulce de leche :) O reteta testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef!

Ingrediente

7

Pentru 13 fusecuri (26 biscuiti):

Materiale

  • taiator de fusecuri cu diametrul de 6 cm
  • sucitor
  • robot de bucatarie si paleta in forma de frunza
  • Folie alimentara

Preparare

Preparare25 min
Timp așteptare30 min
Gătire10 min
  • Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane - Preparare etapa 1Se amesteca galbenusurile cu extractul de vanilie.
    Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul de porumbul si praful de copt.
  • Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane - Preparare etapa 2In vasul robotul folosind o paleta plata (frunza), frecati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o textura cremoasa.
  • Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane - Preparare etapa 3Adaugati amestecul de ou putin cate putin pana se incorporeaza, amestecare, apoi amestecul de faina+amidonul de porumb, putin cate putin.
  • Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane - Preparare etapa 4Formati o minge din aluat si infloliati-o apoi, puneti la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul, lasati-l sa se incalzeasca putin la temperatura camerei, si apoi indetindeti astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm.
  • Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane - Preparare etapa 5Folosind un taietor de fursecuri cu diametrul de 6 cm, formati biscuitii. Puneti-i pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament si dati la cuptor cu convectie timp de 10 minute la 180 ° C
  • Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane - Preparare etapa 6Scoateti biscuitii din cuptor si puneti-i pe alta tava pentru a se raci. Dupa ce s-au racit bie, ungeti 2 fursecuri cu dulce de leche si inchideti apasand astfel incat sa iasa un pic din crema.
  • Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane - Preparare etapa 7Treceti biscuitul prin nuca de cocos rasa.
  • Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane - Preparare etapa 8Gata ! Bon appétit!

Punctează această reţetă

Observații

Puteti folosi un dispozitiv de taiat cu un diametru mai mic sau mai mare de un centimetru (5 cm sau 7 cm).
Puteti face singuri dulce de leche. Este foarte usor!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 586Kcal
  • Carbo: 73.2g
  • Grăsimi: 28.4g
  • Grăsimi sat.: 19.3g
  • Proteine: 7.2g
  • Fibre: 3.4g
  • Zahăr: 32.9g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 26
Informații nutriționale pentru 1 porție (141g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Care sunt ingredientele si cum se prepară dulce de leche? Va multumesc anticipat

Reteta aici https://www.petitchef.ro/retete/acompaniamente/dulce-de-leche-petitchef-fid-1572162

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
3.83/5, 12 voturi 5 comentarii

Liliana

Nu va enervati,faceti sos caramel de la Jamila cuisine

am gătit această rețetă
abuz

toto

Super bune,si daca nu a-ti auzit de dulce de leche,de ce mai aveti internet,pe bune..

am gătit această rețetă
abuz

[email protected]

Ancamaria iti dau perfecta dreptate. Poate ni se explica ce este dulce de leche si unde anume il gasim, in Bucuresti de exemplu.

abuz

Violeta

Daca ai da o cautarea pe net ai fi aflat ce este dulce de leche.Interesanta reteta.

abuz

ancamaria

Dar ce naiba mai e si dulce de leche??? Sinteti culmea culmilor (e de rau asta) cu chestiile astea despre care ma indoiesc ca a auzit cineva prin Romania!

abuz