Petitchef

Briosa impletita in 8

Nu-i asa ca este frumoasa aceasta briosa?! Un efect „WOW” garantat datorita plierii sale in 8. Dar nu intrati in panica, va vom explica totul de la A la Z si veti vedea ca este mult mai putin complicat decat pare ;-)

Gustări
16 porții
25 min
14 ore
25 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

16

Materiale

  • robot

Preparare

  • Etapa 1 - Briosa impletita in 8
    Dizolvati drojdia in lapte, apoi lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Briosa impletita in 8
    Asezati făina in vasul robotului, apoi adaugati sarea si zaharul in lateral. Acoperiti cu faina. Adaugati ouale si apoi amestecul de drojdie si lapte.
  • Etapa 3 - Briosa impletita in 8
    Framantati la viteza mica pana cand aluatul se desprinde de pe margini (aproximativ 10 minute). Adaugati untul moale, taiat in bucati, apoi framantati din nou pana cand aluatul se desprinde de pe margini (aproximativ 10 minute).
  • Etapa 4 - Briosa impletita in 8
    Formati o bila din aluat, apoi acoperiti cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca la temperatura camerei timp de 1 ora si 30 de minute.
  • Etapa 5 - Briosa impletita in 8
    Impartiti aluatul in doua bucati de greutate egala, apoi asezati bucatile de aluat in boluri si infoliati. Puneti la rece 1 noapte.
  • Etapa 6 - Briosa impletita in 8
    Scoateti un aluat din frigider apoi impartiti-l in 8 bucati egale (aproximativ 55 gr). Rulati bucatile de aluat pentru a forma sfori care vor fi „firele” de briosa
  • Etapa 7 - Briosa impletita in 8
    Aliniati "firele", apoi uniti-le la un capat. Mutati firul exterior stang, in sus, spre dreapta si firul exterior drept in partea stanga.
  • Etapa 8 - Briosa impletita in 8
    Apoi mutati firul din dreapta sus spre centru, apoi „inlocuiti-l” cu firul stang din exterior.
  • Etapa 9 - Briosa impletita in 8
    Mutati suvita din partea stanga sus spre centru, apoi „inlocuiti-o” cu suvita dreapta exterioara.
  • Etapa 10 - Briosa impletita in 8
    Repetati procedura pana cand obtineti o impletitura. Indoiti capetele impletiturii in interior si asezati briosa pe tava de copt. Lasati aluatul sa creasca inca 1 ora.
  • Etapa 11 - Briosa impletita in 8
    Amestecati oul cu laptele, apoi periati usor briosa cu el. Presarati cu zahar perlat.
  • Etapa 12 - Briosa impletita in 8
    Preincalziti cuptorul la 170° C. Asezati un recipient mic umplut cu apa in cuptor pentru a preveni uscarea briosei in timp ce se coace. Coaceti la 170° C timp de 25 de minute.
  • Etapa 13 - Briosa impletita in 8
    Scoateti din cuptor si impletiti a doua briosa.
    Gata!


Poze

Briosa impletita in 8
Briosa impletita in 8 - poza 2
Briosa impletita in 8 - poza 3
Briosa impletita in 8 - poza 4
Briosa impletita in 8 - poza 5
Briosa impletita in 8 - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briosa pufoasa
Briosa pufoasa
8 porții
9 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Briosa chinois
Briosa chinois
10 porții
3 h 40 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Briosa vendéennes
Briosa vendéennes
16 porții
14 h 55 m
Ușor
Rețetă Briosa leopard
Briosa leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează