Petitchef

Briosa chinois

Gustări
10 porții
3 ore
40 min
Dificil
Pentru o gustare dulce, opteaza pentru briosa chinezeasca! Umplutura de vanilie si crema de ciocolata o fac irezistibila. Ca de obicei, va insotim pas cu pas in realizarea acestei retete :-)
Este originara din Germania, unde este numita Schneckenkuchen insemnand "placinta melc".

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru briosa :

500 gr faina

30 gr zahar

15 gr drojdie proaspata

2 oua

220 ml lapte

200 gr unt


Pentru creme de patiserie :

500 ml lapte

4 galbenusuri

125 gr zahar pudra

40 gr amidon de porumb

1 pastaie de vanilie

100 gr pepite de ciocolata

1 ou

Materiale

Robot de patiserie

Preparare

  • Etapa 1 - Briosa chinois
    Briosa :
    In vasul robotului puneti faina, drojdia, zaharul, ouale si laptele. Se framanta timp de aproximativ 4 minute.
  • Etapa 2 - Briosa chinois
    Taiati untul in bucati si adaugati-l putin cate putin in timp ce continuati sa framantati. Apoi, framantati la viteza medie aproximativ zece minute. Aluatul ar trebui sa se ia de pe margini. Datila rece 1h 30 min.
  • Etapa 3 - Briosa chinois
    Crema de patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba impreuna cu pastaia de vanilie taiata. Intre timp puneți galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati energic pana cand amestecul se albeste.
  • Etapa 4 - Briosa chinois
    Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine. Dupa ce laptele a fiert, se adauga lent la amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi puneti totul inapoi in cratita la foc medie.
  • Etapa 5 - Briosa chinois
    Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati-o sa se raceasca, acoperindu-o cu o folie de plastic direct pe crema, pentru a evita formarea unei pelicule.
  • Etapa 6 - Briosa chinois
    Luati aluatul de briosa din frigider și intindeti-l pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Formati un dreptunghi de aproximativ 30 x 40 cm.
  • Etapa 7 - Briosa chinois
    Indetindeti crema rece, lasand margini, apoi presarati cu chipsuri/pepite de ciocolata.
  • Etapa 8 - Briosa chinois
    Rulati aluatul, apoi taiati bucati de aproximativ 4 cm lungime.
  • Etapa 9 - Briosa chinois
    Aranjati aceste bucati intr-o forma de copt unsa inainte.Ungeti-le cu ou batut si lasati 1 ora la temperatura camerei.
  • Etapa 10 - Briosa chinois
    Coaceti 40 minute la 180°C.
  • Etapa 11 - Briosa chinois
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Briosa chinois, poza 1Briosa chinois, poza 2Briosa chinois, poza 3Briosa chinois, poza 4

Observații:

Aluatul nu se desprinde din castron: Daca dupa 10 minute de framantare dupa incorporarea untului nu se desprinde, puneti vasul robotului in frigider. Lasati-l sa stea zece minute, apoi incepeti din nou sa framantati.
Faina: ar trebui sa fie faina tip 45 sau faina de ovaz.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briosa Leopard
Briosa Leopard
6 porții
4h10m
Ușor
4 / 5
Rețetă Mille-feuille
Mille-feuille
9 porții
4h25m
Dificil
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Briosa kringle estonian
Briosa kringle estonian
6 porții
55 min
Ușor
Rețetă Cozonac briosa
Cozonac briosa
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Briose cu mar si ciocolata
Briose cu mar si ciocolata
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: