Petitchef

Briosa chinois

Pentru o gustare dulce, opteaza pentru briosa chinezeasca! Umplutura de vanilie si crema de ciocolata o fac irezistibila. Ca de obicei, va insotim pas cu pas in realizarea acestei retete :-)
Este originara din Germania, unde este numita Schneckenkuchen insemnand "placinta melc".

Gustări
10 porții
3 ore
40 min
Dificil

Video

YouTube

Ingrediente

10

Pentru briosa :

Pentru creme de patiserie :

Materiale

  • Robot de patiserie

Preparare

  • Etapa 1 - Briosa chinois
    Briosa :
    In vasul robotului puneti faina, drojdia, zaharul, ouale si laptele. Se framanta timp de aproximativ 4 minute.
  • Etapa 2 - Briosa chinois
    Taiati untul in bucati si adaugati-l putin cate putin in timp ce continuati sa framantati. Apoi, framantati la viteza medie aproximativ zece minute. Aluatul ar trebui sa se ia de pe margini. Datila rece 1h 30 min.
  • Etapa 3 - Briosa chinois
    Crema de patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba impreuna cu pastaia de vanilie taiata. Intre timp puneți galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati energic pana cand amestecul se albeste.
  • Etapa 4 - Briosa chinois
    Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine. Dupa ce laptele a fiert, se adauga lent la amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi puneti totul inapoi in cratita la foc medie.
  • Etapa 5 - Briosa chinois
    Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati-o sa se raceasca, acoperindu-o cu o folie de plastic direct pe crema, pentru a evita formarea unei pelicule.
  • Etapa 6 - Briosa chinois
    Luati aluatul de briosa din frigider și intindeti-l pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Formati un dreptunghi de aproximativ 30 x 40 cm.
  • Etapa 7 - Briosa chinois
    Indetindeti crema rece, lasand margini, apoi presarati cu chipsuri/pepite de ciocolata.
  • Etapa 8 - Briosa chinois
    Rulati aluatul, apoi taiati bucati de aproximativ 4 cm lungime.
  • Etapa 9 - Briosa chinois
    Aranjati aceste bucati intr-o forma de copt unsa inainte.Ungeti-le cu ou batut si lasati 1 ora la temperatura camerei.
  • Etapa 10 - Briosa chinois
    Coaceti 40 minute la 180°C.
  • Etapa 11 - Briosa chinois
    Gata!

Observații:

Aluatul nu se desprinde din castron: Daca dupa 10 minute de framantare dupa incorporarea untului nu se desprinde, puneti vasul robotului in frigider. Lasati-l sa stea zece minute, apoi incepeti din nou sa framantati.
Faina: ar trebui sa fie faina tip 45 sau faina de ovaz.

Poze

Briosa chinois
Briosa chinois - poza 2
Briosa chinois - poza 3
Briosa chinois - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briosa impletita in 8
Briosa impletita in 8
16 porții
14 h 50 m
Ușor
Rețetă Briosa pufoasa
Briosa pufoasa
8 porții
9 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Briosa leopard
Briosa leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Briosa vendéennes
Briosa vendéennes
16 porții
14 h 55 m
Ușor
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează