Petitchef

Brioșe inimă de Sf Valentin

Dragostea plutește în aer cu aceste brioșe extra pufoase și în formă de inimă ♥ Cea mai bună idee de a-ți răsfăța persoana iubită la micul dejun sau la ora ceaiului :-) Și nu uita să adaugi praline roz pentru părțile crocante și colorate ; -)
Cât despre pregătire, vă explicăm totul pas cu pas mai jos!
Gustări
7 porții
30 min
3 h 15 m
17 min
Foarte ușor
597 Kcal

Video

YouTube

Ingrediente

7

Aluatul de brioșă:

Pentru umplutură:

Pentru ungere:

Materiale

  • Robot de bucătărie cu crâlig
  • hârtie pergament
  • Corn de patiserie (sau spatulă și cuțit)
  • Sucitor
  • Pensulă

Preparare

  • Etapa 1 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Amestecați drojdia de brutărie cu laptele călduț. Lăsați să stea la temperatura camerei timp de 10 minute.
  • Etapa 2 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Puneți făina în vasul robotului. Adăugați zahăr și sare pe o parte și acoperiți cu făină. Adăugați apoi ouăle și amestecul de lapte + drojdia.
  • Etapa 3 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Frământați până obțineți un aluat nelipicios. Adăugați puțin câte puțin untul moale, tăiat bucățele în timp ce frământați. Frământați 5 minute, până când aluatul nu mai e lipicios.
  • Etapa 4 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Formați o bilă de aluat în vas și acoperiți-o cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați să stea la temperatura camerei (în apropierea unei surse de căldură dacă este posibil) timp de 2 ore.
  • Etapa 5 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Degazați aluatul apoi împărțiți în 7 bucăți de aproximativ 140 gr fiecare. Formați bile mici și acoperiți timp de 15 minute cu un prosop curat. Lăsați la temperatura camerei.
  • Etapa 6 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Topiți untul. Întindeți aluatul. Ungeți bucățile de aluat cu unt și pudrați cu zahăr brun (aproximativ 1 linguriță per bucată de aluat).
  • Etapa 7 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Rulați aluatul pentru a forma un ”cârnat”
  • Etapa 8 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Îndoiți ”cârnatul” în jumătate: de sus în jos.
  • Etapa 9 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Tăiați cârnatul cu ajutorul tăietorului de patiserie, de sus în jos, lăsând fundul cârnatului întreg.
  • Etapa 10 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Îndoiți partea stângă spre stânga și partea dreaptă spre dreapta. Puneți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți cu un prosop curat timp de 1 oră la temperatura camerei.
  • Etapa 11 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de convecție), amestecați gălbenușul cu laptele și ungeți brioșele cu o pensulă. Presărați cu praline roz sau zahăr perlat.
  • Etapa 12 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Coaceți brioșele timp de 17 minute la 180°C la căldură rotativă. Porniți funcția de convecție.
  • Etapa 13 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Gata! Brioșele dvs. în formă de inima sunt gata!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (170g)
Calorii: 597Kcal
  • Carbo: 73.1g
  • Grăsimi: 27.5g
  • Grăsimi sat.: 15.5g
  • Proteine: 13.3g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 26.7g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 24

Poze

Brioșe inimă de Sf Valentin, poza 1
Brioșe inimă de Sf Valentin, poza 2
Brioșe inimă de Sf Valentin, poza 3
Brioșe inimă de Sf Valentin, poza 4
Brioșe inimă de Sf Valentin, poza 5
Brioșe inimă de Sf Valentin, poza 6
Brioșe inimă de Sf Valentin, poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
Rețetă Briose cu ton, rosii si feta
Briose cu ton, rosii si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.