Dragostea plutește în aer cu aceste brioșe extra pufoase și în formă de inimă ♥ Cea mai bună idee de a-ți răsfăța persoana iubită la micul dejun sau la ora ceaiului :-) Și nu uita să adaugi praline roz pentru părțile crocante și colorate ; -)
Cât despre pregătire, vă explicăm totul pas cu pas mai jos!
Amestecați drojdia de brutărie cu laptele călduț. Lăsați să stea la temperatura camerei timp de 10 minute.
Puneți făina în vasul robotului. Adăugați zahăr și sare pe o parte și acoperiți cu făină. Adăugați apoi ouăle și amestecul de lapte + drojdia.
Frământați până obțineți un aluat nelipicios. Adăugați puțin câte puțin untul moale, tăiat bucățele în timp ce frământați. Frământați 5 minute, până când aluatul nu mai e lipicios.
Formați o bilă de aluat în vas și acoperiți-o cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați să stea la temperatura camerei (în apropierea unei surse de căldură dacă este posibil) timp de 2 ore.
Degazați aluatul apoi împărțiți în 7 bucăți de aproximativ 140 gr fiecare. Formați bile mici și acoperiți timp de 15 minute cu un prosop curat. Lăsați la temperatura camerei.
Topiți untul. Întindeți aluatul. Ungeți bucățile de aluat cu unt și pudrați cu zahăr brun (aproximativ 1 linguriță per bucată de aluat).
Rulați aluatul pentru a forma un ”cârnat”
Îndoiți ”cârnatul” în jumătate: de sus în jos.
Tăiați cârnatul cu ajutorul tăietorului de patiserie, de sus în jos, lăsând fundul cârnatului întreg.
Îndoiți partea stângă spre stânga și partea dreaptă spre dreapta. Puneți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți cu un prosop curat timp de 1 oră la temperatura camerei.
Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de convecție), amestecați gălbenușul cu laptele și ungeți brioșele cu o pensulă. Presărați cu praline roz sau zahăr perlat.
Coaceți brioșele timp de 17 minute la 180°C la căldură rotativă. Porniți funcția de convecție.
Sunt orice altceva in afara de BRIOSE! Nu inteleg, pe ce baza le-ati dat aceasta denumire? E doar un aluat de gogosi care poate fi copt sau prajit ca atare sau copt cu diferite umpluturi. Ca sa fie briosa, in primul rand, trebuie sa aiba forma de briosa, nu va mai luati dupa denumirile frantuzesti, pentru ca la noi, la romani, briosa trebuie sa aiba o anumita forma iar compozitia, aluatul, sa contina si putin bicarbonat, altfel nu e briosa, e altceva!
Comentarii:
Sunt orice altceva in afara de BRIOSE! Nu inteleg, pe ce baza le-ati dat aceasta denumire? E doar un aluat de gogosi care poate fi copt sau prajit ca atare sau copt cu diferite umpluturi. Ca sa fie briosa, in primul rand, trebuie sa aiba forma de briosa, nu va mai luati dupa denumirile frantuzesti, pentru ca la noi, la romani, briosa trebuie sa aiba o anumita forma iar compozitia, aluatul, sa contina si putin bicarbonat, altfel nu e briosa, e altceva!