Petitchef

Brioșe inimă de Sf Valentin

Dragostea plutește în aer cu aceste brioșe extra pufoase și în formă de inimă ♥ Cea mai bună idee de a-ți răsfăța persoana iubită la micul dejun sau la ora ceaiului :-) Și nu uita să adaugi praline roz pentru părțile crocante și colorate ; -)
Cât despre pregătire, vă explicăm totul pas cu pas mai jos!

Gustări
7 porții
30 min
3 h 15 m
17 min
Foarte ușor
597 Kcal

Video

YouTube

Ingrediente

7

Aluatul de brioșă:

Pentru umplutură:

Pentru ungere:

Materiale

  • Robot de bucătărie cu crâlig
  • hârtie pergament
  • Corn de patiserie (sau spatulă și cuțit)
  • Sucitor
  • Pensulă

Preparare

  • Etapa 1 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Amestecați drojdia de brutărie cu laptele călduț. Lăsați să stea la temperatura camerei timp de 10 minute.
  • Etapa 2 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Puneți făina în vasul robotului. Adăugați zahăr și sare pe o parte și acoperiți cu făină. Adăugați apoi ouăle și amestecul de lapte + drojdia.
  • Etapa 3 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Frământați până obțineți un aluat nelipicios. Adăugați puțin câte puțin untul moale, tăiat bucățele în timp ce frământați. Frământați 5 minute, până când aluatul nu mai e lipicios.
  • Etapa 4 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Formați o bilă de aluat în vas și acoperiți-o cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați să stea la temperatura camerei (în apropierea unei surse de căldură dacă este posibil) timp de 2 ore.
  • Etapa 5 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Degazați aluatul apoi împărțiți în 7 bucăți de aproximativ 140 gr fiecare. Formați bile mici și acoperiți timp de 15 minute cu un prosop curat. Lăsați la temperatura camerei.
  • Etapa 6 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Topiți untul. Întindeți aluatul. Ungeți bucățile de aluat cu unt și pudrați cu zahăr brun (aproximativ 1 linguriță per bucată de aluat).
  • Etapa 7 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Rulați aluatul pentru a forma un ”cârnat”
  • Etapa 8 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Îndoiți ”cârnatul” în jumătate: de sus în jos.
  • Etapa 9 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Tăiați cârnatul cu ajutorul tăietorului de patiserie, de sus în jos, lăsând fundul cârnatului întreg.
  • Etapa 10 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Îndoiți partea stângă spre stânga și partea dreaptă spre dreapta. Puneți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți cu un prosop curat timp de 1 oră la temperatura camerei.
  • Etapa 11 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de convecție), amestecați gălbenușul cu laptele și ungeți brioșele cu o pensulă. Presărați cu praline roz sau zahăr perlat.
  • Etapa 12 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Coaceți brioșele timp de 17 minute la 180°C la căldură rotativă. Porniți funcția de convecție.
  • Etapa 13 - Brioșe inimă de Sf Valentin
    Gata! Brioșele dvs. în formă de inima sunt gata!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 597Kcal
  • Carbo: 73.1g
  • Grăsimi: 27.5g
  • Grăsimi sat.: 15.5g
  • Proteine: 13.3g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 26.7g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 24
Informații nutriționale pentru 1 porție (170g)


Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Brioșe inimă de Sf Valentin
Brioșe inimă de Sf Valentin - poza 2
Brioșe inimă de Sf Valentin - poza 3
Brioșe inimă de Sf Valentin - poza 4
Brioșe inimă de Sf Valentin - poza 5
Brioșe inimă de Sf Valentin - poza 6
Brioșe inimă de Sf Valentin - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 13/02/2024

Sunt orice altceva in afara de BRIOSE! Nu inteleg, pe ce baza le-ati dat aceasta denumire? E doar un aluat de gogosi care poate fi copt sau prajit ca atare sau copt cu diferite umpluturi. Ca sa fie briosa, in primul rand, trebuie sa aiba forma de briosa, nu va mai luati dupa denumirile frantuzesti, pentru ca la noi, la romani, briosa trebuie sa aiba o anumita forma iar compozitia, aluatul, sa contina si putin bicarbonat, altfel nu e briosa, e altceva!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Brioșe moi și picante cu chorizo
Brioșe moi și picante cu chorizo
9 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Briose braziliene - queijadinhas
Briose braziliene - queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează