Petitchef

Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs

Altele
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

aluat:

Crema:

Preparare

  • Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 200 g zahar si 50 g drojdie.Lasam la loc caldut sa dospeasca. Intr-un vas punem cei 1.000 g faina adaugam maiaua dospita si cele 4 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen .In acest moment adaugam cele 5 linguri de Rama topit si continuam framantatul pana rama topita se lucreaza bine in aluat.
  • Pe o fata de masa pe care in prealabil am presarat-o cu faina rasturnam aluatul si il impartim in sase parti egale.Fiecare parte il intindem sub forma dreptunghiulara cu grosime de jumate centimetru.
    Dupa ce am intins aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 250 gr Rama Maestro se freaca spuma cu 300 gr zahar, cele 3 plicuri de vanilie si cele 4 linguri cacao.
  • Aluatul intins se unge cu aceasta crema ,fiecare bucata , se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite. Impletiturile le asezam in forma de cozonac unsa si tapetata si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul.
  • Dupa ce corzile au dospit le ungem deasupra cu ou si le dam la cuptorul preincalzit initial cam 10 minute la foc tare apoi reducem focul la minim si lasam la copt pana la proba cu scobitoarea cand nu mai ramane aluat pe el.
  • .Dupa ce a copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc , apoi le scoatem cu grija ,indepartam hartia de copt daca a folosit si le lasam acoperite pana racesc complet.
    Se feliaza si se poate servi .


Poze

Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs
Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

18/10/2016

Cred ca ar trebui schimbat timpul de preparare și gatire în rest e binisor

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Arata minunat

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Super cozonac

(0) (0) Abuz
06/04/2012

Arata delicios!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu quinoa si rodie
Dovleac umplut cu quinoa si rodie
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Briosa leopard
Briosa leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează