Petitchef

Prajitura raffaello

Desert
6 porții
30 min
25 min
Foarte ușor
E o prajitura incredibil de gustoasa!!!

Ingrediente

Numarul de porții: 6
750 ml frisca lichida

700-750 g. ciocolata alba

lichior de cocos sau cateva picaturi de esenta de migdale

3 oua

100 g. zahar

100 ml ulei

100 ml lapte

100 g. zahar

200 g. faina

1 pachetel praf copt

Preparare

  • Frisca lichida se pune pe foc pana ce da sa fiarba, Se adauga ciocolata si se amesteca incontinuu pana se topeste.
  • Se adauga lichiorul sau esenta de migdale si se pune la rece peste noapte, in frigider. Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.
  • Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 100g zahar, laptele si uleiul.
    Albusurile se bat spuma cu cele 100 g. zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt.
  • Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace ca. 20-25 min. la 180 grade C.
  • Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare.
    Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale.
  • Totul se toarna in tava captusita cu hartie pergament si se coace la 180 grade C cca 20-25 min.

Poze

Prajitura Raffaello, poza 1
Prajitura Raffaello, poza 2
Prajitura Raffaello, poza 3
Prajitura Raffaello, poza 4
Prajitura Raffaello, poza 5
Prajitura Raffaello, poza 6
Prajitura Raffaello, poza 7
Prajitura Raffaello, poza 8
Prajitura Raffaello, poza 9
Prajitura Raffaello, poza 10
Prajitura Raffaello, poza 11
Prajitura Raffaello, poza 12

Întrebări:




Comentarii (33):

12/08/2015

O prajitura minunata

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/04/2015

NU inteleg reteta la ingrediente spune 100g zahar, iar in preparare am gasit 300 g zahar

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2015

Cred ca o sa fie foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/06/2016

Blatul e din piscoturi. se gasesc in magazine alimentare.

(0) (0) Abuz
04/05/2016

Varza! Cantitatea de zahar e diferita (ingrediente vs. reteta), nu se specifica daca blatul se taie in doua... In poze par a fi doua straturi de blat! Dimensiunile tavii unde sunt??? Toti avem in bucatarie tavi cu diferite dimensiuni, nu? VAR-ZA!!!

(0) (0) Abuz
04/05/2016

O RETETA COMPLICATA SI INCOMPLETA ! TU, CEL CE AI POSTAT, AI CITIT CE-AI SCRIS SAU....CONSUMASESI DIN LICHIOR......

(0) (0) Abuz
16/08/2015

Nu-mi place boss.asta e esti varza

(0) (0) Abuz
01/04/2015

Nu se intelege nimic.

(0) (0) Abuz
28/01/2015

Cred ca ar fi foarte buna, dar sunt de aceeasi parere cu a comentariului de mai jos. Nu se intelege cum se perpara. Maria.

(0) (0) Abuz
28/01/2015

Prajitura arata excelent dar nu am inteles totul trebue sa faci 2 blaturi? or se face unul si se tae in jumatate. dupa ce pui crema intre blaturi trebue sa dai la cuptor iarasi? si apoi se pune crema in top aicea nu a inteles or se face 2 diferite blaturi se umple cu creama rezultata si atat.
Multumesc daca putesi sa-mi raspundeti este bine dar daca nu am sa incerc sa-l fac ca arata foarte delicious

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura opera alba
Prajitura opera alba
6 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura de sarbatoare
Prajitura de sarbatoare
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.