Retete cu nectarine
Desi initial s-a crezut ca sunt o combinatie intre piersici si prune, nectarinele sunt de faptverisoarele piersicilor, iar ceea ce le deosebeste de acestea este faptul ca nectarinele au coaja fina, fara puf si sunt un pic mai dulci. Consumate in stare cruda, au efect revigorant intrucat au in compozitie apa in procent de 87%. In bucatarie sunt nenumarate modalitati de a le folosi proaspete sau gatite. Iata cum le puteti folosi: caumplutura la tarte cu fructe sau decoruri la prajituri, in inghetate, sufleuri, budinci si salate de fructe. Nectarinele calite in vin se potrivesc foarte bine cu carnea de porc sau pentru un preparat mai usor folositi peste sau fructe de mare servite alaturi de felii de nectarine proaspete, stropite cu suc de lamaie.

Buddha bowl vegetarian - o salata colorata

Tort fara oua cu nectarine (de post)

Prajitura cu nectarine si piscoturi - fara coacere

Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine

Milkshake de banane si nectarine

Prajitura intoarsa, cu nectarine

Smoothie de mango si nectarine

Tarta cu nectarine sau piersici.

Briose cu nectarine, gem si nuci

Gem de piersici si nectarine cu cafea

Tort cu multe fructe

Budinca de tapioca

Chec cu fructe si bezea italiana

Parfait cu visine, coacaze si zmeura (reteta video)

Tort diplomat(altfel)
