Ingrediente: Aluatul sablée cu ciocolată : 20 gr unt moale 80 gr zahăr pudră 1 ou 1 plic de zahăr vanilat 1 praf de sare 200 gr de faina 25 gr pudră de cacao...
Ingrediente: 1 lingura de ulei de floarea soarelui 1 ceapa 1 lingurita de chimen 1 catel de usturoi 1 lingurita de ghimbir pudra (sau 1cm de ghimbir proaspat...
Ingrediente: 75 gr zahar un praf de sare o lingurita extract de vanilie 100 gr unt moale 1 ou 200 faina 100 gr de ciocolata neagra (aprox) 100 gr de nuca de...
Ingrediente: Marinada: 600 gr piept de pui 25 gr pasta de tomate (1 lingură) 1 cățel de usturoi (zdrobit) 1 bucată mică de ghimbir proaspăt Sare 2 lingurițe de...
Orice mare sarbatoare romanesca este marcata in casele romanilor cu bucate traditionale. Sarmalele sunt nelipsite de pe masa imbelsugata a Craciunului, a Revelionului sau a oricarei alte sarbatori. Ce poate fi mai placut si mai savuros la masa de Craciun decat o...
Ingrediente: Caramel (75 gr caramel din comert): 75 g zahăr puțină apă 400 gr lapte condensat îndulcit 3 ouă 1 praf de sare 400 ml lapte (sau lapte de cocos) 1...
Ingrediente: 420 gr curmale fara samburi (170 gr + 250 gr) 250 gr nuci pecan (sau migdale, caju, nuci) 100 gr pudra de cacao neindulcita 45 gr pudra de migdale...
Ingrediente: Caramelul : 70 gr zahar un pic de apa Flanul : 200 ml de lapte condensat indulcit 200 ml de lapte de nuca de cocos 4 oua 50 gr de nuca de cocos rasa
Ingrediente: Pentru aluat sablée : 90 gr de faina 1 lingurita de zahar 1 un praf de sare 70 gr unt (rece) 3 linguri de apa (rece) Pentru ungere: 1 ou 1 lingura...
Unii ar putea spune ca sarbatorile de iarna incep din 1 Decembrie, altii odata cu Sf. Nicolae, dar cei mai multi simtim ca sarbatorile incep din Ajunul Craciunului cand in case se simte mirosul puternic al bunatatilor traditionale, al vinului fiert si a scortisoarei,...
Ingrediente: 200 gr paste (tip farfalles) 200 gr piept de pui 150 gr de gorgonzola 1 salota (ceapa frantuzeasca) 200 ml smantana lichida 30 ml de vin alb 50 gr...
Ingrediente: Pentru aluatul sablée: 80 gr zahar pudra 120 gr unt moale 25 gr migdale pudra 1 plic de zahar vanilat 1 praf de sare 1 ou 200 gr faina Pentru...
Ingrediente: Aluatul: 240 gr unt moale 120 gr zahăr brun 100 g zahăr alb 2 ouă 180 gr făină 3 gr praf de copt (1 linguriă) 6 gr de bicarbonat de sodiu (1...
Ingrediente: Mousse de cocos: 50 gr smântână de cocos 50 gr ciocolată albă de patiserie 100 gr de mascarpone 50 gr nucă de cocos rasă Crema de vanilie: 200 gr...
Ingrediente: Blatul Genoise: 4 albușuri 100 gr de zahăr 4 gălbenușuri 1 linguriță extract de vanilie 100 gr de făină 15 gr nucă de cocos rasă Cremă: 150 ml...
Ingrediente: 1 litru suc de ananas 200 ml lapte de nucă de cocos sucul de la o lămâie verde Decor: ananas feliat (proaspăt sau în sirop) gheață (opțional)
Ingrediente: 150 gr muesli (la noi avea și stafide) 100 gr margarină 1 banană făcută piure 50 gr faină de orez 100 ml lapte vegetal 3 ouă 1 pachet de praf de...
Ingrediente: 300 gr zahar 100 ml ulei 600 gr faina 3 linguri cacao 4 linguri gem acrisor (de caise, visine, prune) coaja rasa de lamaie netratata 1 plic zahar...
Ingrediente: 1 cutie de lapte praf Rarau -500 gr (26% grasime) 250 gr zahar 1 esenta de rom ½ plic de cacao pudra - sau 3 linguri cu varf 100 ml apa Un pachet...