Petitchef

Verrines cu Raffaello (fără gătire)

Pentru un desert de Crăciun simplu și atrăgător, vă sugerăm verrinele noastre cu cocos în stil Raffaello! O rețetă garantată „fără gătit” și răsfăț 100% pentru toți cei care doresc să ofere oaspeților un desert elegant. Urmează pașii rețetei și, mai ales, bucură-te de sărbătorile de sfârșit de an :-)

Desert
4 porții
25 min
5 ore
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Mousse de cocos:

Crema de vanilie:

Ganache de ciocolată:

Materiale

  • Robot de patiserie (sau mixer electric)
  • spatulă
  • pungă
  • globuri transparente de Crăciun

Preparare

  • Etapa 1 - Verrines cu Raffaello (fără gătire)
    Mousse de ciocolată :
    Încălziți smântâna de cocos apoi încorporați ciocolata albă în timp ce amestecați pentru a forma un ganache. Răciți cel puțin 3 ore.
  • Etapa 2 - Verrines cu Raffaello (fără gătire)
    Bateți ganache-ul cu mascarpone până obțineți o textură fermă. Amestecați apoi nuca de cocos rasă cu o spatulă. Transferați într-o pungă și răciți.
  • Etapa 3 - Verrines cu Raffaello (fără gătire)
    Crema de vanilie :
    Bateți smântâna lichidă foarte rece cu mascarpone, zahăr pudră și extract de vanilie până obțineți o textură fermă. Transferați într-o pungă de patiserie prevăzută cu un duză canelată și puneți la frigider.
  • Etapa 4 - Verrines cu Raffaello (fără gătire)
    Ganache cu ciocolată:
    Încălziți smântâna și încorporați ciocolata albă, tăiată în bucăți mici pentru a forma un ganache.
  • Etapa 5 - Verrines cu Raffaello (fără gătire)
    Montajul:
    Puneți ganache pe fundul globurilor transparente. Adăugați un strat de mousse de nucă de cocos.
  • Etapa 6 - Verrines cu Raffaello (fără gătire)
    Presărați migdale zdrobite zdrobite în centru apoi presărați nucă de cocos rasă. Turnați mai mult ganache deasupra.
  • Etapa 7 - Verrines cu Raffaello (fără gătire)
    Deasupra se toarnă crema de vanilie, apoi se presară nucă de cocos rasă. Se dă la frigider 1 ora pentru a se raci.
  • Etapa 8 - Verrines cu Raffaello (fără gătire)
    Finalizați decorul înainte de servire: puneți deasupra un raffaello și închideți globulețele. Gata!

Observații:

De ce să folosiți ciocolată albă de patiserie?
Ciocolata de patiserie este mai ușor de lucrat, se va topi corect și va avea un gust mai puțin dulce.

Smântana mea nu se bate, ce ar trebui să fac?
Utilizați întotdeauna smântână lichidă cu cel puțin 30% grăsime pentru a face frișcă. Cu cât smântâna conține mai multă grăsime, cu atât reține mai bine aerul când este bătută.
- Foloseste intotdeauna smântână RECE. Pune smântâna și ustensilele (castron, tel) la congelator timp de 15 minute înainte de a începe să faci frișca.

Ajutor! Nu am pungă de patiserie, ce ar trebui să fac?
Puteți folosi o pungă din plastic și puteți tăia un colț pentru a o transforma!

Nu am bile transparente pentru a face globul de zăpadă, ce ar trebui să fac?
Le găsești în magazinele de ustensile de bucătărie.
Dacă chiar nu găsesti, acest desert poate fi servit în pahare sau verrine!

Vreau să fac această rețetă într-o versiune mini, este posibil?
Poți folosi pahare mai mici, atunci vei avea nevoie de mai mult Raffaello pentru decor și de mai multe verrine!



Poze

Verrines cu Raffaello (fără gătire)
Verrines cu Raffaello (fără gătire) - poza 2
Verrines cu Raffaello (fără gătire) - poza 3
Verrines cu Raffaello (fără gătire) - poza 4
Verrines cu Raffaello (fără gătire) - poza 5
Verrines cu Raffaello (fără gătire) - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Verrines de paște cu negresă si cremă chantilly
Verrines de paște cu negresă si cremă chantilly
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Verrines cu ciocolată și nuga
Verrines cu ciocolată și nuga
3 porții
1 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Verrines cu spéculoos
Verrines cu spéculoos
6 porții
1 h 31 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Raffaello de casă
Raffaello de casă
10 porții
2 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Care mod de gatire este mai sanatos: coacerea, frigerea sau prajirea? Care mod de gatire este mai sanatos: coacerea, frigerea sau prajirea?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează