Gutuile apar in octombrie sau noiembrie si sunt deosebit de parfumate si gustoase. Atunci cand alegem gutuile, trebuie sa le mirosim si ar trebui sa aiba o aroma florala intensa pentru a indica ca sunt coapte.
Ingrediente: 400-500 grame faina, 20 g drojdie proaspata, 2 oua, 150 ml lapte, 25 de grame de unt, 1 lingura de ulei, 1 pachet de zahar vanilat, o esenta de...
Ingrediente: foaie 5 oua 5 g zahar 5 g faina esenta de vanilie umplutura gem de gutui(preparat in casa) cateva nuci prajite si faramitate cu sucitorul glazura...
Acest deliciu al toamnei este considerat de specialisti mai mult decat un fruct, un medicament si de aceea, gutuia nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, deoarece doar astfel veti putea observa beneficiile aduse organismului dumneavoastra.
Ingrediente: 5 gutui mari 1 pachet drojdie uscata 350 ml apa 1 lingura margarina ulei zaharina lichida sau zahar(pentru indulcit gutuile) faina cat cuprinde sare
Ingrediente: 2 kg gutui cubulete 1.400 kg zahar 2 l apa 2 lamai 1 baton scortisoara 2 bucati cuisoare in fiecare borcan 2 esente vanilie salicil sau praf...
Ingrediente: 10-12 felii de paine prajita sau o paine veche de o zi, cu coaja taiata 4 oua 500 ml. lapte 90 g. miere 2 lingurite esenta de vanilie 2 gutui...
Ingrediente: Pentru aluat: 150 g faina 60 g zahar 75 g unt moale un praf de sare 2 linguri de apa rece coaja rasa de la o jumatate de lamaie Pentru umplutura:...
Ingrediente: Ramasite de cozonac (indiferent ca e cu mac, rahat, nuca, cacao) dulceata de caise, gutui, piersici... 2 plicuri budinca cu gusturi diferite 1 l...
Ingrediente: 1 plic crema de vanilie sau de cremsnit (cine vrea poate pune si frisca), 2 plicuri zahar vanilat 500 ml lapte 50 ml compot (suc de fructe, apa cu...