Petitchef

Gutui coapte cu sirop de vin roșu

Desert
4 porții
10 min
50 min
Foarte ușor
Ador gutuile. Mai ales coapte. Un desert cu putine calorii si foarte gustos.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Preparare

  • - Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele;
    - Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți gutuile și adăugați peste fructe, uniform: 3 linguri de zahăr, untul, scorțișoara măcinată, mierea;
    - În tavă adăugați apa, lângă gutui;
    - Dați la cuptor timp de aprox. 50 de minute, iar din când în când stropiți gutuile cu siropul din tavă;

    Sirop de vin roșu

    - Puneți vinul pe foc mediu și adăugați 3 linguri de zahăr și un baton de scorțișoară;
    - După ce fierbe, micșorați flacăra și lăsați să se reducă la foc mic, până ajunge la consistența de sirop, și anume, când luați pe lingură, să lase urme și să nu curgă picături;

    - Când gutuile sunt gata, se servesc cu siropul de vin, merg foarte bine împreună.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Mancarica de gutui
Mancarica de gutui
2 porții
40 min
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Sirop de menta facut in casa
Sirop de menta facut in casa
20 porții
24h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Gutui coapte
Gutui coapte
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gutui si mere caramelizate
Gutui si mere caramelizate
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.