-
Home
-
Rețete
-
Dulciuri
-
Retete cu gutui
-
Tarta de gutui
TARTA DE GUTUI
Preparare
-
Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa deoparte.
-
Portocala se stoarce, sucul acesteia amestecandu-se cu sucul de lamaie si cel de portocale rosii; se pun intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul; cand zaharul s-a topit si lichidul a dat in fiert se pun gutuile unde se lasa pana se inmoaie putin . Se scot gutuile din zeama si se pun la racit.
-
Intre timp preparam aluatul, amestecand faina cu untul, zaharul si coaja de lamaie rasa, sarea si apa.
Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen.
Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, ridicandu-l si pe margini.Tava se da la frigider .
-
Cand fructele si zeama s-au racit se scoate tava din frigider si se repartizeaza gutuile pe toata suprafata acesteia.
-
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga zeama si se desarta peste gutuile din tava. Se da tava la cuptorul incins si se coace aproximativ 30 - 40 minute la foc mic.
Depinde de cuptorul fiecareia, important este ca amestecul sa se inchege bine.
-
Mierea se amesteca cu scortisoara si cu o pensula se unge tarta. Se mai lasa in cuptorul stins 10 minute.
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe
Comentarii:
Am s-o încerc și eu. Bună idee! Mie îmi place la nebunie mâncarea de gutui!
F.BUNĂ.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.