Rețete sosuri - pagina 35
842 rețete

Cartofi copti cu sos de smantana si bacon
Se spala bine-bine cartofii (eu am pus 3 de persoana), fara sa se curete de coaja. Eu am folosit cartofi noi. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pun in cuptorul incins, direct pe gratar, aprox. 1 ora, sau pana furculita patrunde foarte usor in e

Salata de rosii si castraveti cu sos de iaurt
Gurken-Tomaten Salat mit Joghurtdressing castraveti,felii____________________ Gurken,in Scheiben rosii,felii_________________________ Tomaten,in Scheiben ceapa rosie,inele__________________ rote Zwiebel,in Ringe coriandru frunze si toc

Creveti in sos de vin
Cum am gatit eu prima data fructe de mare, respectiv creveti, sau cum le zice in filmele americane shrimps In primul rand nu inteleg denumirea: cum adica fructe de mare? Adica sunt vegetale? Nuuu, ca misca, m-am uitat eu la ele! Cred ca din moti

Pui Pekin cu sos de lamaie (Chicken Pekin Lemon)
Am facut pu?in? cur??enie prin c?mar? ?i am dat peste un plicule? de sos "Peking Lemon", cump?rat vara trecut? din Carrefour, atunci când ?i-au propus s? introduc? pe pia?a noastr? produsele de la BLUE DRAGON, care între timp, au disp?rut definitiv din M

Dorada cu sos de rodii
Sper s? nu v? uita?i la poza de început cu mult? aten?ie! La cum arat? pe?tele, parc? a? fi mâncat un Pirania fioros! Uita?i-v? ce din?i are ?i practic, forma capului e hidoas?! Dar s? trecem peste asta ?i s? ave?i încredere în mine, când v? spun c? sigur

Sos de prune cu ghimbir
Nu ?tiu de câte zile calde vom mai avea parte toamna asta, dar sunt convins? c? timp m?car de un gr?tar-dou? va mai fi, pân? d? z?pada. Ocazie bun? pentru a testa ?i voi re?eta asta de sos, pe care eu am încercat-o deja. Poate p?rea ciudat? al?turarea ing

Tocanita cu sos de rosii si bere
Varianta printabila Mr.Green Foot are un talent nativ in a gasi cele mai ciudate si mai delicioase combinatii. Cu aceleasi ingrediente din care eu as face o tocanita obisnuita, vine el, se invarte de 2 ori, gaseste niste ingrediente pe care eu tocmai

orez salbatic cu sos iute de chilli
Am descoperit de curand ca imi plac mancarurile picante si iuti. Asa ca ultima data cand am fost la Biobazar mi-am luat, pe langa alte produse bio, si un borcanel de sos vegetarian cu chilli. Aproape in fiecare zi luam cate o lingura-doua si mancam asa,

Paste fierte în sos de ro?ii
Mai întâi, cic? vine prim?vara, am f?cut un mic dejun dr?gu?, colorat, da, vezi s? nu, bezn?, frig, fulguial?, aia e, dac? tot l-am manufacturat îl iau ca pe un pl?cut început de lun?. Re?eta e foarte simpl?, iscat? din necesitatea de a folosi n

Pui cu sos de rodii ?i cu? cu?*)
Dup? ce acum câteva zile, am preg?tit o delicioas? "Dorada cu sos de rodii", am r?mas cu o bucat? destul de mare de rodie zemoas? ?i gustoas?. A?a c?, m-am hot?rât s? r?mân în zona buc?t?riei Israeliene (buc?t?ria Oriental? e una din buc?t?rii

Rosii-Mozzarella pe betisoare cu sos verde (Finger Food)
Tomaten-Mozzarella-Spieße mit grüner Dip 12 rosioare cherry______________________ 12 Cherry Tomaten 12 bilute de mozzarella__________________ 12 Mini-Mozzarellakugeln 12 frunze de busuioc____________________ 12 Basilikumblätter

FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA
Timp de preparare: 2 ore (complexitate redusa) Ingrediente: -1 kg de file de peste(orice soi) -2 ardei dulci -0,5 kg dovlecel -1 ceapa -250-3

Strudel cu mere vienez - Neuschwanstein, castelul de vis
Lumea germana e legata direct de aceasta prajiturica: "apfelstrudel" sau asa cum il cunoastem cu totii, strudelul cu mere si cu sos de vanilie. O prajiturica fina, delicata, gustoasa si pe cat de eleganta, pe atat de usoara. Istoria culinara spune ca e

Varza a la Cluj
Timp de preparare: 3,5 ore Grad de dificultate: Ridicat Ingrediente: 1. Varza murata (3 jumatati de varza) 2. Pulpa de vita (1 kilogram) 3. Costita afumata de porc (300 de grame) 4. Legume mexicane (750 de grame) 5. Orez pre

Skordalia
Skordalia este un sos grecesc pe baz? de usturoi. Se poate servi cu pe?te, fructe de mare, legume etc. Mai multe despre skordalia pe http://en.wikipedia.org/wiki/Skordalia Ingrediente: - 2 cartofi; - 6-7 c??ei de usturoi; - 1 ce?cu?? ulei de

Mantou - Gogo?i chineze?ti g?tite în aburi
Acum câteva zile am dat o rait? la magazinele chineze?ti din Dragonul Ro?u 1 ?i 2. Printre alte diverse ingrediente am cump?rat o cutie cu mantou congelate. Mantou este echivalentul chinezesc al pâinii occidentale. Sunt foarte populare în nordul ??rii, u

Cochilii umplute cu carne, ciuperci si ricotta
Un fel aratos (lauda-ma gura :)) ) si usor de preparat. Sosul de carne este acelasi ca la reteta de lasagna , lipseste doar ardeiul rosu. *O sugestie: cand faceti sos de carne dublati cantitatile si ce nu folositi imediat puneti la congelator, i

Piept de curcan la wok cu dovleac
N-aveam eu ce face într-o zi, adic? trebuia s? g?tesc ceva de haleal?, aveam ingredientele de mai jos, a?a ca mi-a venit ideea s? improvizez. Cum carnea de curcan sau de pui (pieptul) se potrive?te bine cu fructe gen ananas, piersici, pere etc ?i cu condi

CE FACEM CU RESTURILE DE OREZ?( rice leftovers?)
nu stiu ce faceti voi,eu abia astept sa imi spuneti ,va pot arata ce fac eu,de exemplu...un fel de fals sushi,un orez rulat,cu legume,fierte la aburi sau crude.asta in ciclul,nimic nu se arunca,totul se transforma...in timp util,desigur! reteta nu are ca

De trei ori pizza
Din 800 g de faina, 200 g de gris, doua plicuri de drojdie uscata, apa calduta, sare si zahar, reiese un aluat care, in functie de cum va fi impartit (de tavi etc.), da nastere la trei sau mai multe pizze. Facem o maia din drojdie si apa calduta, plus

Pe scurt despre sosul Velouté
Sosul Velouté este, ca ?i Béchamel, preparat din rânta?, dar cu adaus de fond alb de pe?te, pui sau vi?el în locul laptelui. Este socotit ?i el a fi unul dintre cele cinci sosuri-mam? ale gastronomiei europene. Termenul ?velouté? provine din limba francez

Pe scurt despre sosul bearnez
Tot din sosul olandez deriv? ?i sosul béarnez, un sos extrem de important ?i care a trecut ?i el proba timpului, r?mânând în preferin?ele europenilor pân? în zilele noastre. Este cel mai important sos derivat din sosul olandez. Sosul olandez este delic

Cartofi noi cu sos de smantana (reteta moldoveneasca)
Fierbem cartofii intregi (circa 1 kg) , dar curatati de coaja fina, in apa cu sare. Cand sunt gata ( dar sa nu fie fierti prea mult), ii taiem felii ( daca sunt prea mari, ii taiem intai in jumatati sau sferturi, si apoi ii feliem). Intr-o tigai incapatoa

Omleta cu sos de smantana
Ingrediente: 6 oua 400 g smantana 1 lingura faina verdeata Mod de preparare: Este o re?et? foarte rapid?. Din 6 ou? ?i verdea?? se face o omlet? care se taie buc??i. Se pun buc??ile la fiert într-un sos ob?inut din 400 g smântân? ?i o lingur? de f?