Petitchef

Sos - pagina 35

834 rețete
Rețetă Paste fierte în sos de ro?ii

Paste fierte în sos de ro?ii

Mai întâi, cic? vine prim?vara, am f?cut un mic dejun dr?gu?, colorat, da, vezi s? nu, bezn?, frig, fulguial?, aia e, dac? tot l-am manufacturat îl iau ca pe un pl?cut început de lun?. Re?eta e foarte simpl?, iscat? din necesitatea de a folosi n
Rețetă Pui cu sos de rodii ?i cu? cu?*)

Pui cu sos de rodii ?i cu? cu?*)

Dup? ce acum câteva zile, am preg?tit o delicioas? "Dorada cu sos de rodii", am r?mas cu o bucat? destul de mare de rodie zemoas? ?i gustoas?. A?a c?, m-am hot?rât s? r?mân în zona buc?t?riei Israeliene (buc?t?ria Oriental? e una din buc?t?rii
Rețetă Rosii-Mozzarella pe betisoare cu sos verde (Finger Food)

Rosii-Mozzarella pe betisoare cu sos verde (Finger Food)

Tomaten-Mozzarella-Spieße mit grüner Dip 12 rosioare cherry______________________ 12 Cherry Tomaten 12 bilute de mozzarella__________________ 12 Mini-Mozzarellakugeln 12 frunze de busuioc____________________ 12 Basilikumblätter
Rețetă FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

Timp de preparare: 2 ore (complexitate redusa) Ingrediente: -1 kg de file de peste(orice soi) -2 ardei dulci -0,5 kg dovlecel -1 ceapa -250-3
Rețetă Strudel cu mere vienez - Neuschwanstein, castelul de vis

Strudel cu mere vienez - Neuschwanstein, castelul de vis

(19 voturi), (2) , (10)
Lumea germana e legata direct de aceasta prajiturica: "apfelstrudel" sau asa cum il cunoastem cu totii, strudelul cu mere si cu sos de vanilie. O prajiturica fina, delicata, gustoasa si pe cat de eleganta, pe atat de usoara. Istoria culinara spune ca e
Rețetă Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

(7 voturi), (1)
Timp de preparare: 3,5 ore Grad de dificultate: Ridicat Ingrediente: 1. Varza murata (3 jumatati de varza) 2. Pulpa de vita (1 kilogram) 3. Costita afumata de porc (300 de grame) 4. Legume mexicane (750 de grame) 5. Orez pre
Rețetă Skordalia

Skordalia

(5 voturi), (6)
Skordalia este un sos grecesc pe baz? de usturoi. Se poate servi cu pe?te, fructe de mare, legume etc. Mai multe despre skordalia pe http://en.wikipedia.org/wiki/Skordalia Ingrediente: - 2 cartofi; - 6-7 c??ei de usturoi; - 1 ce?cu?? ulei de
Rețetă Mantou - Gogo?i chineze?ti g?tite în aburi

Mantou - Gogo?i chineze?ti g?tite în aburi

(2 voturi), (1)
Acum câteva zile am dat o rait? la magazinele chineze?ti din Dragonul Ro?u 1 ?i 2. Printre alte diverse ingrediente am cump?rat o cutie cu mantou congelate. Mantou este echivalentul chinezesc al pâinii occidentale. Sunt foarte populare în nordul ??rii, u
Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Rețetă Cochilii umplute cu carne, ciuperci si ricotta

Cochilii umplute cu carne, ciuperci si ricotta

(2 voturi), (1)
Un fel aratos (lauda-ma gura :)) ) si usor de preparat. Sosul de carne este acelasi ca la reteta de lasagna , lipseste doar ardeiul rosu. *O sugestie: cand faceti sos de carne dublati cantitatile si ce nu folositi imediat puneti la congelator, i
Rețetă Piept de curcan la wok cu dovleac

Piept de curcan la wok cu dovleac

(1 vot), (1) , (7)
N-aveam eu ce face într-o zi, adic? trebuia s? g?tesc ceva de haleal?, aveam ingredientele de mai jos, a?a ca mi-a venit ideea s? improvizez. Cum carnea de curcan sau de pui (pieptul) se potrive?te bine cu fructe gen ananas, piersici, pere etc ?i cu condi
Rețetă CE FACEM CU RESTURILE DE OREZ?( rice leftovers?)

CE FACEM CU RESTURILE DE OREZ?( rice leftovers?)

nu stiu ce faceti voi,eu abia astept sa imi spuneti ,va pot arata ce fac eu,de exemplu...un fel de fals sushi,un orez rulat,cu legume,fierte la aburi sau crude.asta in ciclul,nimic nu se arunca,totul se transforma...in timp util,desigur! reteta nu are ca
Rețetă De trei ori pizza

De trei ori pizza

Din 800 g de faina, 200 g de gris, doua plicuri de drojdie uscata, apa calduta, sare si zahar, reiese un aluat care, in functie de cum va fi impartit (de tavi etc.), da nastere la trei sau mai multe pizze. Facem o maia din drojdie si apa calduta, plus
Rețetă Pe scurt despre sosul Velouté

Pe scurt despre sosul Velouté

Sosul Velouté este, ca ?i Béchamel, preparat din rânta?, dar cu adaus de fond alb de pe?te, pui sau vi?el în locul laptelui. Este socotit ?i el a fi unul dintre cele cinci sosuri-mam? ale gastronomiei europene. Termenul ?velouté? provine din limba francez
Rețetă Pe scurt despre sosul bearnez

Pe scurt despre sosul bearnez

Tot din sosul olandez deriv? ?i sosul béarnez, un sos extrem de important ?i care a trecut ?i el proba timpului, r?mânând în preferin?ele europenilor pân? în zilele noastre. Este cel mai important sos derivat din sosul olandez. Sosul olandez este delic
Rețetă Cartofi noi cu sos de smantana (reteta moldoveneasca)

Cartofi noi cu sos de smantana (reteta moldoveneasca)

(35 voturi), (4) , (1)
Fierbem cartofii intregi (circa 1 kg) , dar curatati de coaja fina, in apa cu sare. Cand sunt gata ( dar sa nu fie fierti prea mult), ii taiem felii ( daca sunt prea mari, ii taiem intai in jumatati sau sferturi, si apoi ii feliem). Intr-o tigai incapatoa
Rețetă Omleta cu sos de smantana

Omleta cu sos de smantana

Ingrediente: 6 oua 400 g smantana 1 lingura faina verdeata Mod de preparare: Este o re?et? foarte rapid?. Din 6 ou? ?i verdea?? se face o omlet? care se taie buc??i. Se pun buc??ile la fiert într-un sos ob?inut din 400 g smântân? ?i o lingur? de f?
Rețetă Taitei de orez cu legume?

Taitei de orez cu legume?

(30 voturi), (6) , (1)
Adevarul este ca imi cam place mancarea chinezeasca. N-am mancat eu prea multe, dar taiteii de orez cu legume sunt un fel de mancare din care nu m-as mai opri din mancat. Acum exista mai multe probleme. Una dintre ele este ca eu nu pot manca toate sortime
Rețetă Cannelloni cu branza

Cannelloni cu branza

(11 voturi), (1) , (4)
Ingrediente: 12 cannelloni 600 g branza de vaca putin sarata 2 oua 50 g unt 100 g cascaval ras 2-3 linguri cu smantana 2-3 fire de patrunjel 1 lingura cu faina 250 ml lapte Mod de preparare: Se unge o tav? dreptunghiular? cu pu?in unt ?i se d? drumul



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează