Mai întâi, cic? vine prim?vara, am f?cut un mic dejun dr?gu?, colorat, da, vezi s? nu, bezn?, frig, fulguial?, aia e, dac? tot l-am manufacturat îl iau ca pe un pl?cut început de lun?.
Re?eta e foarte simpl?, iscat? din necesitatea de a folosi n
Dup? ce acum câteva zile, am preg?tit o delicioas? "Dorada cu sos de rodii", am r?mas cu o bucat? destul de mare de rodie zemoas? ?i gustoas?.
A?a c?, m-am hot?rât s? r?mân în zona buc?t?riei Israeliene (buc?t?ria Oriental? e una din buc?t?rii
Lumea germana e legata direct de aceasta prajiturica: "apfelstrudel" sau asa cum il cunoastem cu totii, strudelul cu mere si cu sos de vanilie. O prajiturica fina, delicata, gustoasa si pe cat de eleganta, pe atat de usoara.
Istoria culinara spune ca e
Timp de preparare: 3,5 ore
Grad de dificultate: Ridicat
Ingrediente: 1. Varza murata (3 jumatati de varza)
2. Pulpa de vita (1 kilogram)
3. Costita afumata de porc (300 de grame)
4. Legume mexicane (750 de grame)
5. Orez pre
Skordalia este un sos grecesc pe baz? de usturoi. Se poate servi cu pe?te, fructe de mare, legume etc. Mai multe despre skordalia pe http://en.wikipedia.org/wiki/Skordalia Ingrediente: - 2 cartofi; - 6-7 c??ei de usturoi; - 1 ce?cu?? ulei de
Acum câteva zile am dat o rait? la magazinele chineze?ti din Dragonul Ro?u 1 ?i 2. Printre alte diverse ingrediente am cump?rat o cutie cu mantou congelate.
Mantou este echivalentul chinezesc al pâinii occidentale. Sunt foarte populare în nordul ??rii, u
Un fel aratos (lauda-ma gura :)) ) si usor de preparat. Sosul de carne este acelasi ca la reteta de lasagna , lipseste doar ardeiul rosu. *O sugestie: cand faceti sos de carne dublati cantitatile si ce nu folositi imediat puneti la congelator, i
N-aveam eu ce face într-o zi, adic? trebuia s? g?tesc ceva de haleal?, aveam ingredientele de mai jos, a?a ca mi-a venit ideea s? improvizez. Cum carnea de curcan sau de pui (pieptul) se potrive?te bine cu fructe gen ananas, piersici, pere etc ?i cu condi
nu stiu ce faceti voi,eu abia astept sa imi spuneti ,va pot arata ce fac eu,de exemplu...un fel de fals sushi,un orez rulat,cu legume,fierte la aburi sau crude.asta in ciclul,nimic nu se arunca,totul se transforma...in timp util,desigur! reteta nu are ca
Din 800 g de faina, 200 g de gris, doua plicuri de drojdie uscata, apa calduta, sare si zahar, reiese un aluat care, in functie de cum va fi impartit (de tavi etc.), da nastere la trei sau mai multe pizze. Facem o maia din drojdie si apa calduta, plus
Sosul Velouté este, ca ?i Béchamel, preparat din rânta?, dar cu adaus de fond alb de pe?te, pui sau vi?el în locul laptelui. Este socotit ?i el a fi unul dintre cele cinci sosuri-mam? ale gastronomiei europene. Termenul ?velouté? provine din limba francez
Tot din sosul olandez deriv? ?i sosul béarnez, un sos extrem de important ?i care a trecut ?i el proba timpului, r?mânând în preferin?ele europenilor pân? în zilele noastre.
Este cel mai important sos derivat din sosul olandez. Sosul olandez este delic
Fierbem cartofii intregi (circa 1 kg) , dar curatati de coaja fina, in apa cu sare. Cand sunt gata ( dar sa nu fie fierti prea mult), ii taiem felii ( daca sunt prea mari, ii taiem intai in jumatati sau sferturi, si apoi ii feliem). Intr-o tigai incapatoa
Ingrediente:
6 oua
400 g smantana
1 lingura faina
verdeata
Mod de preparare:
Este o re?et? foarte rapid?. Din 6 ou? ?i verdea?? se face o omlet? care se taie buc??i.
Se pun buc??ile la fiert într-un sos ob?inut din 400 g smântân? ?i o lingur? de f?
Adevarul este ca imi cam place mancarea chinezeasca. N-am mancat eu prea multe, dar taiteii de orez cu legume sunt un fel de mancare din care nu m-as mai opri din mancat. Acum exista mai multe probleme. Una dintre ele este ca eu nu pot manca toate sortime
Ingrediente:
12 cannelloni
600 g branza de vaca putin sarata
2 oua
50 g unt
100 g cascaval ras
2-3 linguri cu smantana
2-3 fire de patrunjel
1 lingura cu faina
250 ml lapte
Mod de preparare:
Se unge o tav? dreptunghiular? cu pu?in unt ?i se d? drumul