-
Home
-
Rețete
Sos - pagina 35
823 rețete
Din 800 g de faina, 200 g de gris, doua plicuri de drojdie uscata, apa calduta, sare si zahar, reiese un aluat care, in functie de cum va fi impartit (de tavi etc.), da nastere la trei sau mai multe pizze. Facem o maia din drojdie si apa calduta, plus
Sosul Velouté este, ca ?i Béchamel, preparat din rânta?, dar cu adaus de fond alb de pe?te, pui sau vi?el în locul laptelui. Este socotit ?i el a fi unul dintre cele cinci sosuri-mam? ale gastronomiei europene. Termenul ?velouté? provine din limba francez
Tot din sosul olandez deriv? ?i sosul béarnez, un sos extrem de important ?i care a trecut ?i el proba timpului, r?mânând în preferin?ele europenilor pân? în zilele noastre.
Este cel mai important sos derivat din sosul olandez. Sosul olandez este delic
(35 voturi), (4) , (1)
Fierbem cartofii intregi (circa 1 kg) , dar curatati de coaja fina, in apa cu sare. Cand sunt gata ( dar sa nu fie fierti prea mult), ii taiem felii ( daca sunt prea mari, ii taiem intai in jumatati sau sferturi, si apoi ii feliem). Intr-o tigai incapatoa
Ingrediente:
6 oua
400 g smantana
1 lingura faina
verdeata
Mod de preparare:
Este o re?et? foarte rapid?. Din 6 ou? ?i verdea?? se face o omlet? care se taie buc??i.
Se pun buc??ile la fiert într-un sos ob?inut din 400 g smântân? ?i o lingur? de f?
(30 voturi), (6) , (1)
Adevarul este ca imi cam place mancarea chinezeasca. N-am mancat eu prea multe, dar taiteii de orez cu legume sunt un fel de mancare din care nu m-as mai opri din mancat. Acum exista mai multe probleme. Una dintre ele este ca eu nu pot manca toate sortime
(11 voturi), (1) , (4)
Ingrediente:
12 cannelloni
600 g branza de vaca putin sarata
2 oua
50 g unt
100 g cascaval ras
2-3 linguri cu smantana
2-3 fire de patrunjel
1 lingura cu faina
250 ml lapte
Mod de preparare:
Se unge o tav? dreptunghiular? cu pu?in unt ?i se d? drumul