Cu pasi repezi se apropie sarbatorile de iarna, Craciunul, Anul Nou si sarbatorile ce-i urmeaza, un prilej in plus pentru fiecare gospodina sa se gandeasca la masa festiva, ce bunatati sa mai nascoceasca, salate sa inventeze, fripturi sa impaneze dar in acelasi timp la modul cum va aranja masa, astfel incat familia si musafirii sa fie impresionati si sa-si aminteasca cu drag de aceste momente.
Orice masa care celebreaza o sarbatoare, dar mai ales Masa de Craciun trebuie sa arate festiv si special iar in ce priveste meniul, cel mai bine ar fi ca acesta sa fie cat mai diversificat, astfel incat oricine sa poata alege ceva pe propriul plac.
Aperitive
Aperitivele sunt cele care „deschid” o masa festiva sau o petrecere si prin urmare este foarte important sa avem o imaginatie bogata pentru a oferi invitatilor o multitudine de aperitive dar si o diversitate de platouri reci.
Salate
Salatele dintre cele mai variate, pleaca si ele de la cele traditionale: salata de icre, salata de vinete, salata de ciuperci cu maioneza, salata Boeuf, salata de ton, salata de andive cu piept de pui, salata de pui cu ciuperci sau pui cu telina, si putem continua pana se mai inventeaza o noua reteta.
Platouri
Si cand vine vorba de aperitive sau salate, putem inventa, reinventa preparate cate-n luna si in stele, desi traditional si romanesc este
platoul de lemn cu
toba, caltabosi, lebarvursti, sorici, sunca alba sau afumata, felii de cas presarat cu sare gunjoasa,
mustar si boia, pentru pofta de mancare.
Rulouri sau foietaj umplut
Foarte apreciate sunt si aperitivele din categoria rulouri sau foietaj umplut. Se fac usor, cu umpluturi variate si sunt si pe gustul celor mici.
Friptura
Indiferent ca este facuta la gratar, pe grill sau in cuptor de pe masa festiva nu trebuie sa lipseasca Friptura. Ea trebuie sa fie cat mai variata si preparata in functie de preferintele culinare ale invitatilor.
Paine de casa
Cele mai bune mancaruri se servesc cu o paine buna, de casa, bine dospita, coapta pe vatra sau la brutarii care mai pastreaza traditia fabricarii painii.
Deserturi
Din categoria Deserturi, cele mai des pregatite sunt:
deserturile cu fructe,
prajiturile,
torturile si
cozonaci i dar si mai nou
Casuta de Turta dulce.
Comentarii:
GOJI contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele existente in lume.
O cantitate de cca 10 - 30 grame de fructe GOJI asigura necesarul zilnic de vitamine.
Pe langa asta, GOJI mai are o multime de alte efecte benefice organismului:
Durata lunga de viata, protejarea organismului de la imbatranirea prematura prin efectul puternic antioxidant al fructului;
Creste energia si forta, mai ales atunci cand lupta cu bolile;
Mentine sanatoasa tensiunea arteriala;
Reduce riscul de cancer;
Scade colesterolul;
Ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange la debutul diabetului zaharat la adulti;
Trateaza disfunctiile sexuale si imbunatateste libidoul;
Ajuta la pierderea in greutate, in special disparitia celulitei;
- See more at: http://www.gojiromania.com