Petitchef

Friptura de porc la tava

Felul principal
4 porții
30 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg cap de piept de porc

2 linguri unt (sau untura)

4-5 catei de usturoi

200 ml vin alb


sare si piper dupa gust

patrunjel, marar

Preparare

  • Se curata carnea de pielite, se spala, se impaneaza cu bucatele de usturoi, se pudreaza cu sare si piper se pune peste tarhon tocat marunt se acopera sio se lasa la rece aproximativ o ora sa prinda gust, apoi se asaza intr-o tava in care s-au pus doua linguri de unt. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand prinde putina culoare, se adauga vin (sau apa). Se introduce friptura din nou la cuptor si se lasa sa fiarba circa 35 minute, avand grija sa fie stropita cu sosul din tava, din cand in cand, spre final se presara verdeturi tocate marunt...Cand furculita patrunde usor in carne, friptura este gata. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se taie felii si se asaza pe un platou incalzit, alaturi de garnitura de cartofi taranesti sau orez cu ciuperci...

    Detalii suplimentare gasiti pe
    http://gatindcumira.blogspot.com/2009/09/friptura-de-porc-la-tava.html



Comentarii (104):

13/09/2015

Foartegustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2015

F.buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/10/2014

Eu am facut aceasta reteta, dar cand sa o gust mirosea a chizda ...de ce ?

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
17/07/2014

Retetele sunt foarte bune!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/04/2014

Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/01/2014

Buna de tot .am, pregatit-o

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/01/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Simpla

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/12/2013

Varza cu jumari nu aveti?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/12/2013

Dap....am gatit-o, dar am luat reteta de pe alt site. E simpla si accesibila si iese foarte gustoasa. Se pot adauga mai multe mirodenii.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc la tava
Friptura de porc la tava
2 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Friptura asortata (pasare, porc)
Friptura asortata (pasare, porc)
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de porc la tava
Friptura de porc la tava
6 porții
2h40m
Foarte ușor
2.7 / 5
Rețetă Midii ala marinara
Midii ala marinara
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: