Notifications: Căutare avansată

Tort de ciocolata si nuca de cocos

(4.46/5 - 553 voturi)
75 comentarii

Un tort senzational de gustos

  • Tort de ciocolata si nuca de cocos
  • Tort de ciocolata si nuca de cocos, Poza 2
  • Tort de ciocolata si nuca de cocos, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
8 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
40 min
Gata în:
1 h, 10 m
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

8 oua
70 gr zahar pudra
5 linguri ulei
60 gr ciocolata amaruie
1 lingura smantana
2 linguri cacao
8 linguri zahar
8 linguri pline de faina
1 praf de copt

Pentru crema:
2 plicuri de budinca de vanilie
700ml lapte
6 linguri de zahar
80 gr nuca de cocos
200ml frisca
10gr gelatina
2 linguri zahar pudra

Sirop: 100ml apa
2 linguri zahar
1/2 esenta de migdale

Ornat: 1 lingurita scortisoara
50 gr nuca de cocos

Preparare

Etapa 1

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, amestecam dupa care adaugam si cacao.

Etapa 2

Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de faina.
Batem albusurile cu cele 8 linguri de zahar, pana ce devine o spuma tare.Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam 3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina, apoi amestecam restul de albusuri.
Daca se amestecam toata faina o data, aluatul era prea tare ca sa se incorporeze albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in trei.

Etapa 3

Pentru crema: Se fierb budincile conform intructiunilor de pe pachet. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la budinca un pic calduta. Amesteca si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.

Etapa 4

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul, se raceste si se adauga esenta de migdale.Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua si ungem cu ea blaturile. Normal ar fi trebuit sa ung si marginile, dar ca sa nu refuze copii tortul ,am preferat sa le las simple (cum zicea Andrada.....e prea mult alb) si spre surprinderea mea , l-au mancat cu o pofta.....:)!!!!
Iar eu in loc de cacao, am pudrat cu scortisoara.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (75):

28/10/2013

Baltul e super ok, crema nu, detest torturile făcute cu budinci din comerţ, au gust de plastic, toaste inclusiv cele de cacao. Dar pentru rapiditate şi comoditate, sunt preferate de toată lumea. Eu l-am făcut cu crema clasică de vanilie, aia de la stră stră bunica. E super bună şi nici nu e greu de făcut ! Poftă bună

(1) (0) Abuz
20/09/2013

Blatul e f bun si intr-adevar arata bine tortul dar esenta de migdale a stricat tot, o sa incerc cu esenta de vanilie sau altceva dar in nici un caz migdale.am aruncat 3 sferturi din tort

(0) (0) Abuz
05/09/2013

Caut de foarte mult timp un blat de tort care sa-mi iasa mereu. Cremele le schimb de fiecare data cand prepar, dar blatului acesta ii raman fidela ever! Multumesc!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
31/10/2016

Reteta care merita incercata.Nu sunt de acord cu jignirile si catalogarile necuvincioase.Cine nu doreste sa le pregateasca sa se abtina de la jigniri.

(0) (0) Abuz
09/04/2012

Cred ca este foarte bun dar mie nu imi place budinca de vanilie de cumparat mie imi place sa fac eu cremele,dupa cum arata cred ca este bun

(0) (0) Abuz
marcela_i2013
marcela_i2013, 28/10/2013

Cred ca este bun ,nu are foarte mult zahar iar combinatia de esenta de migdale si scortisoara e inedita.cu siguranta am sa-l fac.

(0) (0) Abuz
georgiana_n2013
georgiana_n2013, 07/06/2013

Este un tort pe care si l permite oricine si asta ma bucurat ar trebui puse mai multe retete din astea

(0) (0) Abuz
26/06/2012

Am facut tortul este super gustos ,il recomand sa-l faca orice mamica care isi rasfata familia.

(0) (0) Abuz
28/10/2012

SUNT TARI TORTURILE TINETO TOT ASA NU VA LUATI DUPA DURA ALTOR TIMPITI EE BENE TOT ASA TINETO

(0) (0) Abuz
11/11/2013

L-am pregatit si eu si a fost delicios , racoritor .A fost apreciat de invitati .Multumesc1

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale