Petitchef

Curcan la cuptor

Acest simpatic curcan a facut Revelionul 2012 cu noi si am zis sa il bronzam un pic ca sa fie fotogenic,asa ca a stat ceva vreme in cuptor ca sa ajunga la performanta asta de a arata atat de apetisant:)

Inainte de sedinta de bronz,micutul a facut baie intr-un bait delicios pentru o zi si jumatate,timp in care (ca sa nu amorteasca) l-am mai intors de pe o parte pe alta ca sa fie bine baituit si uniform .

Felul principal
8 porții
9 ore
4 ore
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • A stat el acolo cum am spus, cam o zi si jumatate, si l-am intors pe toate partile in timpul asta.

    Dupa ce perioada de baita a expirat,am scos curcanul din bait,l-am sters bine cu un prosop de hatie,l-am asezat intr-o tava de cuptor,am introdus in cavitatea lui un mar de marime potrivita si un baton de scortisoara ca sa il aromam,iar pe deasupra am pregatit un fel de sos din unt la temperatura camerei, cu curry, chlli, si cateva frunze de busuioc uscat, si am uns curcanul bine de tot cu acest sos,in cavitate am introdus o cantitate mai generoasa ,l-am acoperit cu o folie de aluminiu si l-am bagat la solar adica la cuptorul bine incins.

    In tava am adaugat o parte din baitul in care a stat curcanul si niste ulei.

    A stat acolo cam 2 ore si jumatate,dupa care i-am scos folia si l-am mai lasat cam o ora la foc mic ca sa se rumeneasca uniform.

    Ce pot sa spun este ca a iesit foarte fraged si aromat.

    Ca si garnitura noi am avut o umplutura cum o numim din paine,cartofi,ceapa si condimente fffoarte gustoasa dar se poate folosi orice alta garnitura va place.


    Pofta mare!
  • Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com


Întrebări:

Si umplutura cand se pune daca in interior e marul?

Răspuns:

Asa cum scrie si in descrierea retetei..."Noi o numim umplutura" este de fapt o garnitura care se face separat si care nu e obligatoriu sa o introduci in curcan,insa daca asta doresti se poate numai dupa ce curcanul este complet gatit,se scoate marul si ce ii mai pui inauntru si se serveste la masa cu umplutura in el.




Comentarii (67):

aurel_chirculescu, 31/12/2014

Foarte apetisant. Imi poti spune de ce fel de umplutura e vorba? Ce cu paine, ceapa si cartofi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/01/2014

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
orhidee, 01/01/2014

FOARTE BUNE SFATURI

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Cam lung timpul pentru preparat, în rest e delicios!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/12/2013

Timp lung de preparare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/12/2013

Eu il pregatesc miine dimineata.acum este la bait.sper sa iasa bine.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2013

Foarte buna metoda cu baitul inainte, se fagezeste bine de tot!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
marcella_n2013
marcella_n2013, 26/06/2013

Suna bine! Din cite stiu in retetele americane din Ziua Recunostintei, garnitura pt musafiri-invitati- se umple... curcanul! Fie ca o fi crutoane de paine, cu usturoi, ceapa sau usturoi, ciupercute, catofi mici si legume. Baitul nu are , nu vad, o anumita importanta, sa pastrati vinul bun pt invitati! Eu il frec pe toate partile, intr-un caston mai mare, ca sa incapa, cu ulei si condimente(sare, piper, paprika, enibahar. curry, chiar si nuscoara,fructe exotice-ananas,mere, pere, gutui, nu banane! portocale, marul -lupului, dupa traditie, cranberry)si-l las de pe-o zi pe alta la, rece, nu la cald!O varianta mai spectaculoasa e sa introduceti in curcan un pui, sau o gaina, in el o prepelita, samd.Credeti-ma ca am incercat, e posibil!Bravo chef-ul!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Mircea, Baia Mare., 31/12/2017

Acum e in cuptor! Revin peste 4 ore...

(0) (0) Abuz
21/01/2015

Baitul poate fi facut si cu miere de albine ,vin,condimente si se unge la inceput si pe parcurs.
despre folia de aluminiu ,nu votez folosirea ei ,deoarece medicii sustin ipoteza trecerii de ioni{?!} rai in hrana ,iar ingestia acestora favorizeaza aparitia bolilor grave ,neurologice.
ptr toata reteta scrisa mai sus felicitari.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 7

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chifteluțe de dovlecel la cuptor
Chifteluțe de dovlecel la cuptor
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Croissante friganele la cuptor
Croissante friganele la cuptor
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează