Tort krantz

Desert
Ușor
1 h 40 m
912 Kcal

Reteta este data de cineva din familie, este o reteta mai veche, cred ca are vreo 50 de ani, deci blatul nu este numai din albusuri iar crema este cu oua intregi. Poate vreodata am sa incerc si cealalata varianta :-) . Este un tort foarte satios, crema este cu mult unt (ca asa e Krantzul) dar parerea mea este ca se poate face si cu o crema de vanilie in care putem pune nucile caramelizate, va fi mai usor. Eu o sa va dau reteta exact cum am primit-o!

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Crocant de nuci:

Cost estimat: 10.03 (1.25€/porție)

Preparare

Preparare1 oră
Gătire40 min
  • Tort Krantz - Preparare etapa 1Blat:

    Se bate albusul de la 8 oua si se adauga pe rand 160 gr zahar tos.

    Cand e spuma bine batuta se adauga cele 8 galbenusuri pe rand, mixand bine dupa fiecare apoi se incorporeaza nucile macinate si apoi faina cu ajutorul unui tel sau o paleta de silicon.

    Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (20/30cm dimensiune) si se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii, aprox. 20 min.
  • Tort Krantz - Preparare etapa 2Crema:

    Cele 4 oua intregi se mixeaza bine cu 200 gr zahar tos pana se albesc apoi se adauga laptele si se fierb pe abur pana se ingroasa (imbraca lingura) amestecand continuu (cam 20 min.). Se lasa sa se raceasca apoi se adauga 300 gr unt frecat spumos.
  • Tort Krantz - Preparare etapa 3Crocantul:
    150 gr zahar tos se caramelizeaza intr-o tigaie teflonata (sau inox) apoi adaugam nucile taiate marunt. Se amesteca bine si se rastoarna pe o foaie de copt in strat subtire si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se piseaza si apoi se cerne.
    Cele marunte se pun in crema iar cu restul se stropeste tortul.
  • Tort Krantz - Preparare etapa 4Asamblare:
    Blatul se taie in doua, se aseaza pe un platou si se pune jumatate din crema la mijloc apoi restul de crema il punem deasupra.
    Ornam cu restul de crocant si putem servi imediat!

    Pofta buna!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 912Kcal
  • Carbo: 77.8g
  • Grăsimi: 58.8g
  • Grăsimi sat.: 24.6g
  • Proteine: 16g
  • Fibre: 2.3g
  • Zahăr: 66.5g
  • ProPoints: 25
  • SmartPoints: 41
Informații nutriționale pentru 1 porție (233g)
gabrielacuisineGabrielacuisine

Întrebări

Arata foarte bine !!! dar la ingrediente blat lipseste praful de copt ...l ai omis sau chiar nu trebuie ....

Nu se foloseste praf de copt, este pandispan cu nuca.

Ce dimensiune ar trebui sa fie tava rotunda detasabila?

De care vreti poate fi, rotunda, patrata, dreptunghiulara . Poate fi si detasabila.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 9

anonymous

Dupa ce l-am facut prima data , acum ori de cate ori se apropie un sarbatorit stiu ce trebuie sa fac ,,TORT KRANT"

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta prajitura! Desi e migaloasa,rezultatul este extrem de fin,intotdeauna iti dai pe spate musafirii cu ea.....un fel de loz castigator!

am gătit această rețetă
abuz
atena_p2014

atena_p2014

Minunata!Il fac de multi ani!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte delicioasa am facut-o la inmormantare la bunica mea

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am facut acest tort si a iesit super. Nu am folosit nuci in blat ci am presarat peste crema. Eu am ornat tortul si cu frisca si pe deasupra am pus nuci. A iesit minunat, chiar s-a cerut a doua portie. Multumesc pt reteta! :D

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Superb!!!!! ca sa comentez, ar trebui sa fiu poet...dar, sunt inginer, asa ca tac...si infulec....

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Exista intr-adevar mai multe retete de krantz.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Andreea_ada55

am gătit această rețetă
abuz
  • pagina 1 / 9