Muffins - un mic rasfat pe care oricine si-l permite

Primele inscrisuri despre Muffins dateaza din perioada victoriana, si era un preparat destinat servitorilor de la curtea reginei Victoria a Marii Britanii. Muffind erau servite cu mult entuziasm de catre slujitorii curtii regale, la gustarea de dimineata si erau preparate din ingrediente simple, ca painea uscata, resturi de coca pentru biscuiti si cartofi piure. Nu compozitia facea briosele sa fie mancate cu atata pofta, ci forma mica si rotunda precum si faptul ca se coceau pe plita si deveneau crocante.

Odata ce stapanii servitorilor au gustat preparatul au fost incantati de gustul acestuia si au inceput sa ceara pentru ei insisi aceste prajiturele, in special la ora ceaiului. Domnitele de la curtea victoriana, vazandu-le pe servitoare mancand cu placere acele painici dulci, au inceput sa le comande si ele pentru ceaiul de dupa-masa si sa le servesca musafirilor.

In scurt timp mici fabricute de muffins au inceput sa fie infiintate pe teritoriul Angliei, iar strazile au fost impanzite de vanzatori ambulanti care pastrau prajiturelele in tavi din lemn, atarnate de gat. Prezenta brioselor in societatea engleza a fost permanent marcata prin cantecelul pentru copii “Do you know the muffin man”.

Astazi briosele pot fi servite in diferite momente ale zilei si la orice ocazie. Retete variate va punem si noi la dispozitie in colectia de mai jos.