Petitchef

Briose cu ou si mozzarella

Briose aperitiv cu ou, mozzarella si ceapa verde.

Antreuri
6 porții
50 min
10 min
Ușor

Ingrediente

6

Pentru aluat :

Pentru umplutura :

Pentru topping :

Preparare

  • Pregatire aluat :

    Spre deosebire de alte retete de briose aperitiv, de data aceasta aluatul se framanta si se lasa la loc cald timp de 20 de minute, pentru dospire.

    Intr-un vas larg se cerne faina.

    Laptele se incalzeste pe foc, apoi se topeste drojdia si se toarna peste faina.

    Se adauga un ou, o lingura de ulei, o jumatate de lingura de otet si un praf de sare.

    Toate ingredientele se amesteca si se framanta timp de 2-3 minute.

    Vasul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit.

    Dupa 20 de minute, aluatul se intinde pe masa si se decupeaza din el cercuri care se vor pune in formele de briose, unse in prealabil cu ulei.
  • Preparare umplutura :

    In fiecare forma in care s-a intins aluat se sparge cate un ou, se presara deasupra putina sare si piper si se baga in cuptor.

    Dupa aproximativ 5 minute se scot formele si se adauga deasupra fiecarei briose cate o felie de mozzarella.

    Se mai lasa aproximativ 5 minute in cuptorul incins pana cand capata o culoare aramie.

    Briosele se scot apoi din cuptor si se lasa la racit 10 minute, timp in care se prepara sosul de oua.
  • Pregatire topping :

    Pentru sosul de oua (care seamana cu maioneza, insa este mai fluid, mai usor si mai acrisor decat o maioneza obisnuita) se folosesc 3 galbenusuri de ou care se pun intr-un bol si se bat bine cu telul.

    Se toarna uleiul foarte incet, continuand mixarea. Cand ouale au capatat o consistenta cremoasa, se adauga zeama de lamaie, un praf de sare si unul de piper.

    Se spala si se toaca frunzele de la 2 fire de ceapa, care se adauga in sos (nu uitati sa pastrati cateva bucatele de ceapa pentru ornare).

    Dupa ce briosele s-au racit, se aseaza pe un platou, se toarna peste ele sos dupa gust si se presara bucatele de ceapa verde.


Poze

Briose cu ou si mozzarella
Briose cu ou si mozzarella - poza 2

Întrebări:




Comentarii (24):

24/04/2015

Foarte buuuuun !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/02/2014

SUPER

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/05/2015

Cred ca sunt savuroase. o sa le incerc si eu.

(0) (0) Abuz
24/04/2015

E ceva usor de facut si f bun si de efect pe masa !

(0) (0) Abuz
24/04/2015

Arata minunat si cred ca sunt excelente .

(0) (0) Abuz
26/08/2014

Arata bine,dar eu as pune si altceva pe langa ou.Sunca,ciuperci.

(0) (0) Abuz
25/08/2014

Prea multe oua,in rest e OK

(0) (0) Abuz
25/08/2014

Nullissim

(0) (0) Abuz
26/07/2014

Super arata,trebuie sa incerc.

(0) (0) Abuz
12/07/2014

F.buna,mai ales cand ai musafiri!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose braziliene - queijadinhas
Briose braziliene - queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantana Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantana Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă 12 retete cu Mozzarella 12 retete cu Mozzarella

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează