Petitchef

Negresa cu glazura de ciocolata.

Desert
6 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor
898 Kcal

Ingrediente

6

Pentru glazura:

Preparare

  • Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc domol,lasam sa fiarba si amestecam incontinuu,pana devine ca o smantana subtire,apoi o dam la rece.
  • Intr-un castron se pune untul taiat cubulete,peste care adaugam crema de cacao racita.In compozitia de unt se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca cu mixerul dupa fiecare,apoi adaugam cele 3 pahare de faina amestecata cu praful de copt.
  • Separat se bat albusurile spuma cu putin zahar si se adauga peste crema de cacao.Se tapeteaza cu hartie pergament o tava si se pune compozitia rezultata in ea.O bagam la cuptor,pentru copt,facem proba cu scobitoarea ca sa vedem daca este coapta(se tine in cuptor cel putin 60 minute).
  • Separat topim cele 200 gr de ciocolata Primola,100 ml frisca lichida si 30 gr unt.Cum scos prajitura din cuptor o taiem,in ce forma dorim si adaugam ciocolata lichida peste prajitura ca sa intre si intre spatiile unde a fost taiata.
  • Mentionez ca mensura de 250 gr/ml cu care masor compozitia pentru negresa si pus compozitie dubla de ingrediente,deoarece tava dreptunghiulara mare(mensura poate fi vazut in poze).O decoram cum dorim.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (298g)
Calorii: 898Kcal
  • Carbo: 54.4g
  • Grăsimi: 64.3g
  • Grăsimi sat.: 39g
  • Proteine: 21.5g
  • Fibre: 5.4g
  • Zahăr: 17.6g
  • ProPoints: 25
  • SmartPoints: 38

Poze

Negresa cu glazura de ciocolata., poza 1
Negresa cu glazura de ciocolata., poza 2
Negresa cu glazura de ciocolata., poza 3
Negresa cu glazura de ciocolata., poza 4
Negresa cu glazura de ciocolata., poza 5
Negresa cu glazura de ciocolata., poza 6

Întrebări:



Video sugerat

YouTube


Comentarii:

codrutaaurora, 22/04/2020

Nu se pune praf de copt in negresa originala! Si zece oua e mult prea mult.
Ce ai facut tu aici pare absolut delicios!
Dar nu e negresa. E un blat imbracat in ciocolata!

(0) (0) Abuz
Tity, 12/02/2018

Zece oua ??? Helooo, asta nu mai e Negresa pe care o stim!!!

(1) (1) Abuz
giculina, 11/05/2017

Paharul ce gramaj trebuie sa aiba...ex: 100,200 grame ...etc? o zi buna!

(0) (0) Abuz
22/09/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
16/02/2012

N

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa vegana
Negresa vegana
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu ciocolata si glazura
Negresa cu ciocolata si glazura
8 porții
1 h 30 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa cu glazura de ciocolata
Negresa cu glazura de ciocolata
4 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa de post cu nuci si glazura de cacao
Negresa de post cu nuci si glazura de cacao
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: