Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele).
Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine. Se aduce la fierbere și se lasă să sea căteva clocote, amestecând constant.
Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă margarina tăiată cubulețe.
Înainte de a pune toată margarina, să ungeți bine tava în care vom coace negresa.
Amestecăm până se topește toată margarina.
Adăugăm magiunul și apoi făina treptat, amestecând cu un mixer.
Adăugăm bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lămâie.
La sfârșit adăugăm și nuca măcinată, dar nu foarte fin.
Compoziția se pune în tava unsă și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C.
Se lasă să se răcească în tavă, după care se va tăia pătrățele.
De ce se foloseste amindoua si praf de copt si bicarbonat de sodiu(nu amoniu,sper sa fixati gresala) este vreun secret pe care noi nu il stim ,eu folosesc doar bicarbonat de sodiu (in loc de praf de copt )stins cu zeama de lamiie sau otet si prajiturile cresc foarte frumos ,iar la preparare bicarbonatul nu este amintit deloc ,cum se procedeaza ,cum se foloseste ???? God bless.......
23 Ian.2015 - Reteta este scrisa bine. Exista si bicarbinat de amoniu in afara de praful de copt sau bicarbonatul de sodiu. In loc de margarina (care este nesanatoasa)_ am sa pun 250 gr. unt adevarat. O zi buna !
Comentarii (95):
Super
Prajitura e ff buna
Oaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Apetisanta!
De ce se foloseste amindoua si praf de copt si bicarbonat de sodiu(nu amoniu,sper sa fixati gresala) este vreun secret pe care noi nu il stim ,eu folosesc doar bicarbonat de sodiu (in loc de praf de copt )stins cu zeama de lamiie sau otet si prajiturile cresc foarte frumos ,iar la preparare bicarbonatul nu este amintit deloc ,cum se procedeaza ,cum se foloseste ???? God bless.......
Foarte bune!
23 Ian.2015 - Reteta este scrisa bine. Exista si bicarbinat de amoniu in afara de praful de copt sau bicarbonatul de sodiu. In loc de margarina (care este nesanatoasa)_ am sa pun 250 gr. unt adevarat. O zi buna !
Foarte buna!!!!!!!!!!!!
Excelenta
Este un ingredient de prune si nu il inteleg sami explice cineva de unde sal iau