Petitchef

Negresa cu nucă - de post

Desert
8 porții
15 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 căni apă,

1 cană zahăr,

5 linguri cu vârf de cacao,

1 pachet margarină,

3 linguri magiun de prune,

2 căni făină albă,

10 g praf de copt,

1/4 linguriță bicarbonat amoniu,

o lingură zeamă lămâie,

o cană nucă.

Preparare

  • Cernem făina cu praful de copt într-un castron.

    Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele).

    Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine.
    Se aduce la fierbere și se lasă să sea căteva clocote, amestecând constant.

    Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă margarina tăiată cubulețe.

    Înainte de a pune toată margarina, să ungeți bine tava în care vom coace negresa.

    Amestecăm până se topește toată margarina.

    Adăugăm magiunul și apoi făina treptat, amestecând cu un mixer.

    Adăugăm bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lămâie.

    La sfârșit adăugăm și nuca măcinată, dar nu foarte fin.

    Compoziția se pune în tava unsă și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C.

    Se lasă să se răcească în tavă, după care se va tăia pătrățele.

Poze

Negresa cu nucă - de post, poza 1Negresa cu nucă - de post, poza 2



Comentarii (94):

11/07/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/04/2015

Prajitura e ff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dani_i2015
dani_i2015, 15/03/2015

Oaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/03/2015

Apetisanta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/01/2015

De ce se foloseste amindoua si praf de copt si bicarbonat de sodiu(nu amoniu,sper sa fixati gresala) este vreun secret pe care noi nu il stim ,eu folosesc doar bicarbonat de sodiu (in loc de praf de copt )stins cu zeama de lamiie sau otet si prajiturile cresc foarte frumos ,iar la preparare bicarbonatul nu este amintit deloc ,cum se procedeaza ,cum se foloseste ???? God bless.......

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
23/01/2015

Foarte bune!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/01/2015

23 Ian.2015 - Reteta este scrisa bine. Exista si bicarbinat de amoniu in afara de praful de copt sau bicarbonatul de sodiu. In loc de margarina (care este nesanatoasa)_ am sa pun 250 gr. unt adevarat. O zi buna !

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
08/01/2014

Foarte buna!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/11/2013

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/09/2013

Este un ingredient de prune si nu il inteleg sami explice cineva de unde sal iau

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu nuca
Negresa cu nuca
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Negresa de post
Negresa de post
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Negresă cu nucă și stafide
Negresă cu nucă și stafide
15 porții
55 min
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: