Cuburi de supă făcute în casă, economice și sănătoase!
Faceți loc cuburilor pentru supă de casă! De ce să cumperi cuburi pline de aditivi când le poți face chiar tu folosind ingrediente simple, sănătoase și de sezon? Aici, folosim legume proaspete, ierburi aromate și o atingere de condimente pentru un rezultat 100% natural și super gustos. Pe lângă faptul că este economică, această rețetă înseamnă că veți avea întotdeauna la îndemână baza perfectă pentru a condimenta supele, risottoul, sosurile și tocănițele dvs. Cum funcționează? Amestecați, reduceți, modelați... și puneți în congelator ;)
Ingrediente
Materiale
- 1 cuțit
- 1 tocător
- 1 caserolă / tigaie / cratiță / oală
- 1 blender de mână
- 1 tavă pentru cuburi de gheață / 1 tavă de copt
- congelator
- pungă pentru congelator
Rețete inrudite
-
Ce să faci quiche-uri ușoare și economice cu tortilla!
-
Supa super cremoasa de legume la thermomix
-
Supa de tortellini
-
Supa de pui si legume pentru copii la multicooker philips
Preparare
Se spală și se îndepărtează capetele de la legume. Se îndepărtează pielița de pe ceapă și usturoi.
Se toacă grosier.Se toacă morcovii, prazul, ciupercile, ceapa, cățeii de usturoi și pătrunjelul cât mai mărunt posibil (astfel se va reduce cât mai mult timpul de gătire).
Se toarnă uleiul de măsline într-o oală. Se adaugă legumele.
Se amestecă.
Se adaugă condimentele și se amestecă bine.
Se pune buchetul garni în caserolă.Se acoperă oala și se fierbe timp de 30 de minute la foc mic/mediu, amestecând regulat.
Se îndepărtează buchetul garni și se mixează amestecul direct în caserolă cu ajutorul unui mixer.
Se transferă într-o tavă pentru cuburi de gheață și se pune în congelator.
Se scot cuburile din tavă și se transferă într-o pungă pentru congelator. Se păstrează în congelator până când sunt gata de utilizare.
Dacă nu aveți o tavă pentru cuburi de gheață, transferați amestecul pe o farfurie.
Introduceți tava în congelator timp de cel puțin 30 de minute.Se fac cuburi din amestec și se pun la congelator timp de 2 ore.
Se separă cuburile, se transferă în una sau mai multe pungi pentru congelator și se păstrează în congelator.
Veți avea cuburi de supă de casă, fără aditivi și gata de utilizare pe tot parcursul anului!
Observații
Câte cuburi de supă pot face în această rețetă?
Veți obține 1,1 KG de cuburi de ciorbă. Le puteți tăia apoi în cuburi mai mici sau mai mari pentru diferite utilizări.
Ce legume ar trebui să folosesc?
Am folosit aici legume de sezon. Evitați roșiile și castraveții, care sunt bogate în apă și nu vor fi potrivite pentru această rețetă. Dacă doriți să adăugați roșii, folosiți pastă de roșii, care este mai puțin apoasă.
Ce condimente ar trebui să folosesc?
Puteți folosi condimentele pe care le alegeți pentru a face cuburi de ciorbă în funcție de gusturile dvs. culinare sau de rețetele pe care doriți să le preparați cu ele. Puteți folosi amestecuri de condimente indiene sau mexicane, de exemplu.
Este această rețetă economică?
În primul rând, veți putea reutiliza cojile, precum și legumele care s-au ofilit puțin pentru a le "salva". Utilizând legume de sezon, veți economisi bani. Prepararea cuburilor de supă de casă va necesita puțin timp, dar va costa, în medie, jumătate din prețul celor cumpărate de la magazin.
Cuburile de supă din comerț conțin adesea aditivi, pe care îi puteți evita făcându-vă singuri!
Cum pot păstra cuburile de supă făcute în casă?
Puteți să le păstrați în congelator, așa cum se explică în rețetă, sau să turnați supa într-un borcan și să o acoperiți cu un strat subțire de ulei de măsline pentru a o păstra în frigider. Tot ce trebuie să faceți este să scoateți cantitatea dorită pentru rețetele dvs.